Nova Kia Sportage

Redizajnirani Koreanac donosi 6 KS više i atraktivniji izgled...

 

Iz Koreje su nam stigle najave nove, redizajnirane verzije Sportagea kojim će Kia u sledećoj godini pokušati da ugrabi deo tržišta kompaktnih SUV-ova. Ušminkana verzija prepoznatljivog je dizajna. Razlika u odnosu na prethodni model vidi se u redizajniranoj prednjoj masci, i ovisno o opremi, u dizajnu maglenki.

Ako se odlučite na jači paket opreme, prednja svetla možete dobiti u tehnologiji HID, dok zadnja mogu biti u tehnologiji LED. Dizajn enterijera je doživeo minijaturne izmene. Upravljački stub je u teleskopskoj verziji,  izmenjena su zadnja sedišta i doteran je ventilaciioni sistem. Uz doplatu moguće je unutrašnjost opremiti i kožnim presvlakama, sistemom za zabavu, navigacijom, panoramskim krovom i sličnim sitnicama.

Ispod haube krije se novotarija u smislu 4-cilindarskog motora 2.4 GDI koji daje 182 KS (135 kW) uz 239 Nm, što je za 6 KS više od prethodnika. Uz 6-stepeni automatski menjač potrošnja se kreće od 7,8 litara na otvorenom putu do 11 litara po gradu.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group