Nova E klasa ili polovni S600 Pullman

Više slika

Više slika

Svako ko se u jednom trenutku svog života opredeli za neku limuzinu kompanije Mercedes i poseduje oko 65.000 evra, pred sobom ima težak izbor...

Ovaj budžet vas može staviti za volan nove E klase, bilo AMG E43 modela, koji se prodaje na određenim tržitštima ili ustaljene evropske varijante E400. Sa druge strane, ukoliko biste mogli da se protegnete za malo više, na jedan ili drugi način, onda možete da dobijete ovu S klasu izuzetno dugačkog međuosovinskog rastojanja.

Ovo je Mercedes-Benz S600 L Pullman iz 2002. godine, da budemo precizniji, sam vrh svega što je kompanija imala da ponudi u to vreme. Skraćeno, ovo je jedan veliki luksuzni Maybach. Model koji vam predstavljamo i dalje je u fabričkom stanju, bez ikakvih modifikacija, a poseduje neverovatnih 6.163 milimetara u dužini, što je za dobrih 710 mm duže od trenutnog Maybach S-Class modela ili samo 370 milimetara kraće od poslednjeg Pullman automobila.

Međutim, sa šesnaest godina i 64.000 pređenih kilometara iza sebe, ovaj automobil listovan je za 60.000 evra. Ovo je ugrubo jedna osmina onoga koliko novi Pullman košta danas ili daleko manje od polovine koliko bi svakog kupca koštao novi Maybach S560.

Sa druge strane, plus ovog modela jeste to što je isključivo vožen od strane šofera za Grand Hotel Bellevue u Gštadu, gde je razvozio ugledne goste imanja po švajcarskim skijalištima i odmaralištu, od 2002. do 2007. godine. Automobil je opremljen svim mogućim opcionim dodacima, a jedan od njih jeste i V12 motor zapremine 5,8 litara, koji je u svoje vreme proizvodio 362 ks.

Ovih dana, E43 model, koji je takođe moguće kupiti za sličnu količinu novca, proizvodi nešto više snage od ove limuzine, ali ni u jednom slučaju ne nudi toliko prostora i komfora kao ova izuzetno dugačka limuzina, tako da ostaje pitanje, šta biste vi pre izabrali?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group