Nissanovi legendarni takumi - Majstori koji stvaraju GT-R motor

U Japanu, Takumi termin se koristi da opiše majstora, koji je usavršio svoje veštine tokom godina mukotrpnog rada i posvećenosti. Rezervisan je za one koji su u samom vrhu svoje profesije.

U Nissanovoj fabrici motora u Jokohami, četvorica ljudi su označeni kao Takumi. Oni su jedini monteri motora koji pokreću jedan od najznačajnijih sportskih automobila u automobilskoj istoriji. Četiri Takumi najstora Nissanove fabrike su Takumi Kurosawa, Tsunemi Ooyama, Izumi Shioya i Nobumitsu Gozu. Zajedno, oni imaju preko 100 godina izuzetnog rada u svojoj odabranoj oblasti.

Ove zanatlije su odgovorni za ručno izradu svake od 545 konjskih snaga twin-turbo V-6 motora koji se nalazi ispod haube Nissana GT-R. Svaki motor je sastavljen sa pažnjom i preciznošću jednog od ova četiri majstora.

Kada je motor završen, Takumi zanatlija ponosno montira pločicu koja nosi njegovo ime, i služi kao vanvremensko podsećanje na visok nivo izrade i ekspertize uložene u svaki motor.

Izvor: NISSAN

A.N.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group