Nissan spremno dočekuje sneg

Više slika

Više slika

Nissan kompanija upravo je najavila novi Snow Plow Prep paket za svoj Titan pikap, što ga čini kompatiblnim sa asortimanom ličnih čistača snega…

Kao što smo malo ranije imali prilike da čujemo, kompanija Nissan čvrsto veruje da njihovi pikapovi pune veličine imaju potencijal u brojnim regionima, a ne samo u Severnoj Americi. Japanski gigant odlučio se da “napadne” još nekoliko mogućih tržišta, poput Kine, Australije, Bliskog Istoka i Rusije.

Ono što je definitivno činjenično stanje je to da je njihovo tržište otvoreno i da je potražnja za njihovim modelima u porastu, zbog čega veruju da pikap modeli mogu imati znatno više prodaja ako budu ponuđeni na globalnom nivou.

Ista ta strategija biće primenjena i na njihovim manjim modelima – kompanija će pokušati da proda Titan modele komercijalnim korisnicima širom sveta, umesto da samo pokušava da osvoji srca vozača pikap vozila.

Ovaj novi paket koji su pripremili, menja prednje opruge znatno otpornijim verzijama, koje povećavaju težinu prednje osovine i njenog kapaciteta, što omogućava instalaciju dela za čišćenje snega. Njihov novi Snow Plow Prep paket dostupan je sa sve tri konfiguracije tela – singl – King; Crew – Cab; XD i XD Gas verzija.

Snaga ovog modela potiče od 5.6 litarskog Endurance V8 motora koji ima 390 konjskih snaga, a matiran je na sedmostepenu automatsku transmisiju. Kupci se takođe mogu odlučiti i za 5.0 litarski Cummings dizel V8 motor.

“Kada su putevi prekriveni snegom i ledom, a vi morate da očistite parking u sred noći, verujemo da želite da budete sigurni u svoje vozilo, koje stoji iza čistača snega”, kaže Bili Hejs, potpredsednik odseka LCV i Trucks of Nissan North America. “Sa ponosom možemo reći da je TITAN XD konstruisan da bude snažan, baš kao i ljudi koji se bave održavanjem”.

Nismo sigurni koliko bi ovo imalo primene na našem tržištu, pošto ovde niti ima toliko snega, niti toliko vozača ovih modela, ali lepo je biti spreman na sve, zar ne?

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group