Nissan priznaje lažiranje testova emisija izduvnih gasova

Kompanija Nissan potvrdila je falsifikovanje testova vezanih za emisije idzvnih gasova svojih vozila, kreiranih u Japanu...

U izjavi datoj medijima, ovaj proizvođač istakao je pronalaženje nepoklapanja u svojim finalnim inspekcionim procesima izvršenim septembra meseca prošle godine. Od tada do danas, kompanija je izvela interne provere svih ovih nepravilnosti, kako je Rojters preneo.

Testovi okruženja korišćeni za ispitivanja emisija i analize ekonomije goriva u većini Nissan fabrika širom Japana, nisu u liniji sa svim potrebama i poslednji inspekcioni rezultati su bazirani na izmenjenim merenjima, kako je na kraju otkriveno. Ove nepravilnosti u testiranjima zadesila su 19 modela koji se prodaju u Japanu.

"Puna i veoma obimna istraga svih činjenica koje su navedene, uključujući slučajeve i porekla svih nepravilnosti nalazi se u punom jeku", izjavio je ovaj proizvođač automobila. "Nissan je uposlio vodeće japanske advokatske firme Nishimura i Asahi kako bi sprovele istragu centriranu oko razloga i implementacije pravilnih kontramera baziranih na njenim rezultatima."

Japanski proizvođač automobila priznaje određene greške i ne želi da ništa eskalira u daleko veći problem nego što jeste.

Oktobra prošle godine, Nissan je otkrio da nesertifikovana inspekcija, koja je organizovana kao poslednja provera pred kraj godine, dolazi kao normalna stvar dugi niz decenija unazad u Japanu. Ona je automatski uslovila povlačenje preko 1,2 miliona vozila sa domaćeg tržišta. Kompanija je naglasila da nedostatak ljudstva predstavlja glavne uzročnike novonastalog problema.

Nissan dalje navodi da, uprkos falsifikovanju testova, ni jedan od njihovih modela zapravo ne odskače od svoje procenjene gorivne ekonomije i emisija iduvnih gasova. Ovaj brend tvrdi da će nastaviti sa istraživanjem ostalih mogućih polja neusklađenosti.

Kada su ovi problemi otkriveni krajem prošle godine, Nissan je automatski prekinuo svu proizvodnju vozila namenjenih matičnim i lokalnim, azijskim tržištima.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group