Nissan Note podbacio na NCAP-u

U najnovijoj seriji sigurnosnih testiranja nezavisne organizacije Euro NCAP, koja je obuhvatila čak 11 automobila, šest modela je osvojilo maksimalnih 5 zvezdica, a čak njih 5 završilo je test sa rezultatom od 4 zvezdice.Među automobilima koji su najnovija testiranja Euro NCAP-a završili sa osvojene 4 zvezdice našao se i novi Nissan Note, gradski mališan namenjen porodicama. Napravljen na Nissanovoj platformi "V", na kojoj se temelji i aktuelna generacija Micre (takođe 4 zvezdice na testu iz 2010.), novi Note je ostvario 86% u testu zaštite odraslih osoba, 82% u testu zaštite dece, 58% za sigurnost pešaka i 70% za sisteme potpore vozaču.

Euro NCAP navodi da je Nissan Note pokazao marginalan nivo zaštite od trzajne povrede vrata i da osovina upravljača i središnja konzola predstavljaju rizik od povređivanja. Navodi se da je vozaču nejasno naznačena isključenost vazdušnog jastuka na mestu suvozača, što može da utičei na sigurnost prilikom postavljanja dečijeg sedišta.

I dok prednji branik nudi maksimalnu zaštitu prilikom naleta na pešake, rub poklopca motora, donji rub šoferke i krovni A nosači predstavljaju opasna mesta, navodi Euro NCAP. Konačno, u objavi za medije se navodi da je sa serijskim ESP sistemom novi Nissan Note zadovoljio očekivanja Euro NCAP-a, ali i da se upozorenje za nevezani sigurnosni pojas odnosi samo na prednja sedišta.

Ostali automobili koji su na posljednjem testiranju Euro NCAP-a osvojili četiri zvezdice su BMW i3, Ford EcoSport, Mercedes-Benz Citan i Volkswagen T5.

O.R.  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group