Neverovatna priča davno ukradenog Lexus LX 470 modela

Više slika

Više slika

Pronalaženje starog automobila neverovatno niske kilometraže ispod kaiša, u gotovo novom stanju, uvek predstavlja interesantan događaj...

Sa druge strane, pokušaji prodaje ovakvih vozila mogu rezultirati situacijama sličnim ovoj, u kojoj je LX470 Lexus iz 2001. godine, sa svega 1.678 pređenih kilometara, za koji prodavac zahteva prevelikih 111,605 evra.

Naravno, nismo ovde kako bismo sudili ovom čoveku i njegovoj odluci da zahteva toliki novac, već da uživamo u fabričkom izdanju FJ100 serije.

Sve na ovom automobilu izgleda sveže i novo, gotovo da možemo osetiti miris kože u enterijeru. Čak i dugmići na kontrolnoj tabli i centralnoj konzoli izgledaju kao da nikada nisu korišćeni.

Međutim, prodavac na svom eBay oglasu tvrdi da ovaj posebni terenac poseduje veoma unikatnu priču koja opravdava ovako malu upotrebu. Zapravo, automobil je uraden iz jednog predstavništva kompanije Lexus početkom novog milenijuma, pre nego što je ikada isporučen svom vlasniku, a lopovi su ga držali u jednom skladištu godinama, zajedno sa dvadeset drugih egzotika.

Celokupna kolekcija ukradenih vrhunskih automobila na kraju je ponovo otrkivena. Prodavac tvrdi da je zbog isplaćenog iznosa ovom predstavništvu od strane osiguravajće kuće 2001. godine, Carfax prijavio ovaj model kao trofejno vozilo, što je inače regularan način za prijavu ukradenih automobila otplaćenih u osiguravajućim ugovorima.

Nakon što je prodat sadašnjem valsniku, Lexus LX 470 je prošao pun servis, koji je izvršila matična kompanija, po ceni od 3.131 dolar, kako bi se osiguralo da sve radi kako treba, što je veoma važno nakon svih godina stajanja. Jedina stvar koja nije promenjena, jesu gume, koje predstavljaju originalne i posebne fabričke delove ovog terenca.

Sve mere su preduzete iz razloga što vlasnik ovog modela veruje da će on na kraju ponovo završiti u nekoj privatnoj kolekciji, možda čak i muzeju, posebno zbog svoje neverovatno niske kilometraže.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group