Neverovatna krađa ultra retkog 1955 Mercedes-Benz 300SL Gullwing modela

Više slika

Više slika

Neverovatno retki 1955 Mercedes-Benz 300SL Gullwing nedavno je ukraden iz hotela u blizini Nirnburgringa...

Kako svetski mediji izveštavaju, ikonični nemački kupe je ukraden ispred Dorint hotela između pola dva i deset pre podne, 11. avgusta. Kako njegov vlasnik, Tomas Rosier navodi, njegov Gullwing je bio parkiran ispred hotela iz razloga što je garaža bila puna.

Šasijskog broja 198040 5500434, ovaj automobil je učestvovao u Oldtimer Grand Prix trci koja se tradicionalno održava na Ringu. Ovo je, pored svega, slučajno i najintrigatniji 300SL na svetu.

Otkriven objektivom fotografa Remija Dargengena na društvenim mrežama, ovaj automobil poseduje krov kreiran od vrata i suptilna ispupčenja na krovu koja povećavaju prostor za glavu. Dodatno, ovaj model poseduje žute maglenke, besprekorne branike i enterijer presvučen nojevom kožom.

Nazvan „Californian Outlaw“, ovaj posebni model takođe predstavlja jedan od svega trideset Gullwing jedinica sa čeličnom karoserijom i više nego poželjnim NSL motorom visokih performansi.

Sudeći prema ekspertima, automobil poseduje status u svetu ljubitelja klasika, što samo znači da najverovatnije neće biti prodat na otvorenom tržištu, a umesto toga, najverovatnije će biti prodat u delovima ili nekom privatnom kolekcionaru na drugom kraju sveta.

Kao odgovor na originalnu objavu o krađi automobila na društvenim mrežama, svi pravi ljubitelji ove linije i modela širom sveta, nastavljaju da dele fotografije i informacije kako bi se povećale šanse za lociranjem i vraćanjem jedinice pravom vlasniku.

Vlasnik ovog vozila nudi četvrt miliona dolara nagrade za svakoga ko uspe da vrati njegov automobil, koji poseduje cenu ugrubo postavljenu na oko dva miliona.

U međuvremenu, svi koji imaju bilo kakve informacije o Gullwing modelu ukradenom pre nekoliko dana, mogu da prijave svoja saznanja policijskom odeljenju Majen.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group