Neverovatna kolekcija automobila skrivena u starom skladištu

Više slika

Više slika

Teško je zamisliti scenu u kojoj možemo naleteti na skladište prepuno automobila, od kojih su pojedini pravi kolekcionarski primerci...

Sve ovo zvuči kao san svakog ljubitelja automobila, a upravo on se ostvario jednom jutjuberu sa TFJJ kanala, koji je naišao na najveći pronalazak u istoriji ovakvih slučajeva. Opisano kao najneverovatnija stvar koju možemo videti, jedno skladište u Totenhajmu u sebi je čuvalo ukupno 174 klasična automobila, sa najstarijim koji datira iz 1940. godine.

Međutim, većina ovih automobila nažalost, nalazi se u veoma lošem stanju, dok je celokupna postavka pripadala velikom zaljubljeniku u automobile i elitnom kolekcionaru tokom dve decenije. Međutim, gradske vlasti Londona preuzele su ovo skladište, tako da je on bio primoran da proda svoje modele.

London Barn Finds je zatim preuzeo odgovornost za svu potrebnu papirologiju i pronalaženje novog doma za ove automobile. Većina ovih vozila je prekrivena prašinom, smećem i slojem ptičijeg otpada, nastalih zbog dugog niza godina zanemarivanja, zaduženim za konačno spuštanje cene brojnim modelima. Sudeći prema inicijalnim procenama, najvredniji među njima je 1960 MG MGA automobil, procenjen na 25.000 funti, dok je najeftiniji Citroen Berlingo, procenjen na oko sto funti.

Ovo je pravo iznenađenje za kolekciju koja uključuje modele kao što su 1975 Mercedes 350SL, 1989 BMW 635CSI, 1973 Porsche 911, 1983 Mercedes 280SL i 1981 380SL, 1971 Triumph Spitfire MK4, 1973 MG MGB, 1989 Nissan 300ZX i 1986 Mercedes 300SE. Ukupna vrednost kolekcije procenjena je na oko 1,4 miliona funti.

Pojedini od ovih automobila već su prodati tokom javne licitacije, održane prošlog vikenda. Ostatak modela iz ovog skladišta biće ponuđen pojedinačno putem e-Bay-a tokom ovog meseca. Brend London Barn Find takođe je dobio i nekoliko jedinica bez potrebne papirologije, za koje je izbegnuto plaćanje poreza toko dužeg niza godina.

Ukupno petnaest kutija prepunih dokumentacije omogućeno je na uvid aukciskoj kući od strane vlasnika. Štaviše, vlasnik tvrdi da su svi od 174 modela potpuno ispravni, što je definitivno jedna od pozitivnih vesti, dok se kao pravi ljubitelji automobila možemo samo nadati da ni jedan od njih neće završiti u presi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group