Neuništivi BMW X5 SUV

Više slika

Više slika

Blindirana varijanta popularnog BMW X5 SUV modela sa lakoćom podnosi AK-47 metke, granate i napade dronovima…

Činjenica da je svet sasvim nepredvidivo mesto nije nikakva tajna. Ponekad, imamo želju da proslavimo činjenicu da smo se sa posla vratili zdravi, sa glavom na ramenima. BMW brend želi da nam izađe u susret i pomogne nam da nam svako putovanje automobilom bude savršeno bezbedno predstavljajući svoj novi blindirani SUV model.

Debitujući ranije ove nedelje, X5 Protection VR6 je zvanična, blidnirana verzija popularnog crossover SUV bavarskog modela. Iako on izgleda kao i svaki drugi X5 koji izađe iz njihovog proizvodnog pogona, on je daleko snažniji od svih.

VR6 u nazivu ovog modela govori nam da je njegovo blindiranje urađeno u skladu sa veoma strogim kriterijumima ove industrije. Njegova vrata, ram, krov i prednji zid opremljeni su livenim čelikom visoke snage. U međuvremenu, šoferšajbna, prozori na vratima i iznad gepeka unapređeni su 1.1 inč debelim bezbednosnim staklom, sa zaštitom od gelera. Njegov blindirani pod može podneti eksploziju granate, dok dostupno unapređenje krova pruža savršenu zaštitu od napada dronom. Vozilo je takođe opremljeno interkomom, tako da njegovi putnici mogu bezbedno ćaskati sa spoljnim svetom o apokalipsi.

I dok je njegova VR6 zaštita sasvim dovoljna da podnese praktično svaku nevolju, ovaj model je dovoljno brz da pobegne od opasnosti pre nego što ga ona zadesi. Vozilo je opremljeno 4.4 litarskim V8 motorom sa twin turbopunjačima koji proizvodi 523 konjske snage, zbog čega je najsnažniji blindirani SUV u svojoj klasi. Postavka motora, koja je ista kao kod M50i verzije ne-blindiranog modela, daje mu mogućnost da od nula do sto kilometara na čas ubrza za samo 5.9 sekundi, dok mu je maksimalna brzina dvesta kilometara na sat. Cifre koje opisuju njegove performanse najbrže, ali su svakako impresivne kada se u obzir uzme dodatna težina ovog modela. On takođe poseduje gume koje neće poremetiti vožnju, čak ni onda kada su u potpunosti ostale bez vazdušnog pritiska.

Naravno, ovaj BMW X5 dolazi i sa zabavnim elementima. Njegova bezbednost i sigurnost su svakako u centru naše pažnje, ali moramo napomenuti da njegov velikodušno dizajnirani enterijer ima klimatsku kontrolu u četiri zone, vrhunski audio sistem, ambijentalno osvetljenje, ekran od 12.3 inča informativno zabavnog karaktera i masažna sedišta. On takođe može biti prilagođen po pitanju boje eksterijera, tapacirunga sedišta i detalja unutar vozačke kabine.

Slavni brend nam nije odao nikakve detalje vezane za cenu ovog modela, ali verujemo da će ona biti znatno veća od cifre koju morate izdvojiti za običan BMW X5 M50i model od 83.100 dolara.

Lux Life

 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group