Neprikosnovena privlačnost klasičnih AMG 300 CE modela

Trenutni Mercedes-AMG modeli su izvanredni, ali nikako nije moguće reći da je bilo koji od njih interesantan kao jedinice predstavljene tržištu pre spajanja dve kompanije, što znači, pre nego što je tjuner kupljen od strane trokrake zvezde, dok je predivni 1989 300 CE-24 AMG Wide Body model pravi dokaz ove tvrdnje...

Zadivljujući klasik kompanije Mercedes u crvenoj boji originalno je prodat u Japanu i bio je dobro opremljen čak i po današnjim standardima, posedujući grejače u prednjim sedištima sa memorijskom funkciom, električni šiber i kontrolu krstarenja, ali je nakon 1.300 pređenih kilometara, originalni vlasnik ovog lepotana poželeo da uradi nešto više za njega, odlazeći u AMG Japan kako bi mu pružio niz dodatnih poboljšanja, uključujući i paket opreme za karoseriju.

Druge modifikacije kreirane na modelu uključuju zadivljujuće sedamnaestoinčne trodelne AMG točkove, AMG branike, prepoznatljive pragove, bele instrument satove i Recaro kadice. Automobil je aukcijski ponuđen putem kuće Broad Arrow Auctions na ostrvu Amelija, tokom događaja koji će se održati prvog i drugog marta, dok se prema prvim procenama njegova cena može zaustaviti negde između 161.000 i 181.000 evra.

Iako je veći deo svog života proveo u zemlji izlazećeg sunca, automobil je uvezen u SAD prošle godine, sa nešto više od 50.000 pređenih kilometara na odometru. On je nedavno prefarban u Signal Red boju, dok mu je enterijer opremljen novom italijanskom kožom i crvenim tepihom.

Ovo nije jedini klasični AMG model koji se prodaje na predstojećem događaju, jer će se na popularnom ostrvu naći i Mercedes-Benz 500 E 6.0 AMG iz 1993. godine, za koji se procenjuje da bi mogao otići novom vlasniku po sličnoj ceni. Snaga ove crne jedinice stiže iz šestolitarskog V8 AMG tjuniranog agregata i poseduje AMG sportsko vešanje, AMG Aero paket i točkove, dok se u enterijeru nalaze prelepa Recaro sedišta. Kao nov, ovaj model koštao je više od 135.000 evra, što je ekvivalent od gotovo 280.000 evra prema današnjoj inflaciji.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group