Neobični Ferrari u dubokoj crnoj boji tamnojoj od noći

Više slika

Više slika

Ljubitelji automobila koji se motaju oko fabrika i ustanova za testiranje četvorotočkaša neretko su svedoci čudnih prototipa, koji su uglavnom skriveni ispod kamuflaže…

Ipak, YouTuber po imenu Varryx, uspeo je da uhvati nešto zaista jedinstveno na ulicama Maranela. Poznat po “hvatanju” retkih italijanskih egzotika i prototipa koji se testiraju, YouTube kanal objavio je video Ferrari SF90 Stradale sa čudnovatim mat crnim eksterijerom. Po svemu sudeći, Ferrari je obojen Vantablack, najtamnijom supstancom koju je kreirao čovek.

Vantablack je nastala kao delo britanske kompanije Surrey NanoSystems, a inicijalno je kreirana za voljne i aeronautičke primene. Njena jedinstvena struktura sposobna je da apsorbuje 99.965 % svetlosti, što je čini najčistijom crnom bojom. Inače, ovo nije prvi put da je Vantablack korišćena za farbanje eksterijera jednog automobila. 2019.godine, BMW je predstavio X6 koncept tokom sajma automobila u Frankfurtu okarakterisan baš ovom bojom.

Inače, zvaničnih vesti vezanih za Ferrari i Vantablack SF90 model za sada nema. Da li je ovo unikatna kreacija koju je naručio posebni klijent ili koncept kao što je bio BMW X6? Ipak, verovatnoća je da ovaj model zapravo nikada neće ugledati svetlost dana, budući da bi to bilo zaista opasno za vozača ovog Ferrarija i druge učesnike u saobraćaju – tokom večernjih časova, bio bi praktično nevidljiv.

Video koji je objavio Varryx tvrdi da je model zapravo prototip Ferrari brenda korišćen za testiranje najnovije kamuflažne boje koje sprečavaju “curenje” detalja vezanih za nove automobile. Kamera se teško može fokusirati na tako tamne površine, što bi tehnički bilo funkcionalnije od kamuflaže sa dezenom. Bilo kako bilo, moramo priznati da izgleda opako.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group