Nemoguće je ne zaljubiti se u savršeni Ferrari 16M Scuderia Spider model

Trkački fokusirani Ferrari modeli ograničenog izdanja iz V8 linije superautomobila srednjeg motora, uvek su bili posebni zbog brojnih stvari, dok je među najcenjenijim na svetu upravo 16M Scuderia Spider, baziran na 430 Scuderia seriji...

Italijanski proizvođač predstavio je model u čast proslave svoje šesnaeste Formula 1 titule u konkurenciji konstruktora i završio je u seriji od 499 primeraka. Ova posebna jedinica listovana je na aukciju putem Bring a Trailer kuće i vožena je svega 4.800 kilometara, što znači da je u savršenom stanju.

Baš kao i većina drugih 16M Scuderia Spider modela, ovaj posebni je ofarban u Rosso Corsa i postavljen je na devetnaestoinčne aluminijumske točkove sa sivim finišima i Pirelli P Zero Corsa gumama koje mere 235/35 napred i 285/35 pozadi. Ovaj automobil takođe poseduje i trikolornu prugu preko haube i segmente od ugljeničnih vlakana širom prednje strane, zadnjih rešetki i na okruženjima usisnika vazduha, kao i veoma agresivnom zadnjem difuzoru.

Putnička kabina poseduje sedišta sa ramom od ugljeničnih vlakana, postavljena u crnoj koži sa crvenim akcentnim šavovima i teksturnim platnenim umecima. Unutra je moguće videti aluminijumske podove sa obrascima dijamanata, automatsku kontrolu klime, perforirane aluminijumske pedale, K40 radarski detektor, električne podizače stakala, fabrički radio sa iPod Touch funkcijom i JBL zvučnike.

Odluka kompanije Ferrari da instalira iPod Touch umesto svog ličnog displeja informativno-zabavnog sistema u 16M modelima zaista je fascinantna, ali svi koji kupuju ovakav model definitivno će više vremena provoditi u slušanju pesme moćnog 4,3 litara velikog V8 agregata sa unutrašnjim sagorevanjem nego bilo čega drugog.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group