Nemački Porsche kreirao novu tehnologiju matrix LED farova

Porsche je predstavio inovativnu novu tehnologiju farova koja će biti deo njihovog opsega od sledeće godine...

Nova HD matrix LED tehnologija funkcioniše za kratka i duga svetla putem dva odvojena svetlosna izvora u svakoj postavci. Umesto da poseduje jedan matrix dugih svetala u centru fara, nova tehnologija uključuje dve HD matrix jedinice u nižim delovima svakog fara.

Svaka od četiri jedinice poseduje 16.384 LED diode ili piksela, kompresovana u trenutnu jedinicu LED matrix svetla koja ima 84 piksela po faru. Novi sistem razvijen je u saradnji sa Hella/Forvia, Infineon i Nichia brendovima. Svetla funkcionišu u intenzitetu do 160 ili 300 luksa u zavisnosti od toga da li su aktivna kratka ili duga.

Novi farovi se još više razlikuju od onih koji se trenutno koriste u Porsche modelima zbog svoje mikro-LED tehnologije, što znači da svaka LED dioda poseduje istu debljinu vlasi ljudske kose. Porsche ističe da je saobraćaj koji dolazi iz suprotnog pravca potpuno zaštićen od ove svetlosne projekcije delom zahvaljujući kameri postavljenoj unutar vetrobranskog stakla.

Novi farovi takođe poseduju animacije dobrodošlice i odlaska, zajedno sa postavkom koja redukuje odsjaj sa putnih znakova. Među dostupnim funkcionalnostima nalaze se kratka i duga svetla, duga svetla bez odsjaja, adaptivna duga svetla za autoputeve, dinamička bezbednosna zona i redukcija odsjaja na putnim znacima.

Kompanija Porsche još uvek nije zvanično objavila na kojim će se modelima ovi inovativni farovi naći i koje će serije ovog proizvođača po prvi put koristiti novu HD matrix LED tehnologiju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group