Nemački Mercedes uvodi porez na budale

Mercedes-Benz je poslednji u nizu automobilskih brendova koji se priključio kontroverznom kolu pretplatnika, navodeći da će za svoje baterijsko-električne modele od vlasnika tražiti godišnju pretplatu…

Možda se sećate činjenice da je BMW bio meta ogromnih kritika zbog uvođenja modela sa pretplatom koji se trenutno testira u Južnoj Koreji i nekoliko evropskih zemalja. Bavarski brend je dobio toliku dozu negativnosti od svojih fanova, da je BMW USA morao da da zvaničnu izjavu i objasni kako će taj model biti implementiran. I dok su BMW pretplate bazirane na određenim opcijama, poput grejanja sedišta, Mercedes nudi godišnju pretplatu za otključavanje punog potencijala svojih automobila iz EQ linije.

“Brzinsko unapređenje” sa pretplatom koje se može videte u online prodavnici brenda, biće dostupno za sve EQ modele. Kupci će morati da plate 1.200 dolara (plus porez) svake godine, kako bi otključali pun potencijal svojih automobila. Mercedes kaže da će ovaj paket povećati maksimalnu konjažu i obrtni momenat automobila, zajedno sa poboljšanjem celokupnih performansi.

Kupci mogu očekivati poboljšanje od 0.8 do 1.0 sekunde na ubrzanju od nula do sto kilometara na čas. Štaviše, poboljšane performanse će biti dostupne u svim vozačkim modovima, ne samo u sportskim. Možda ovaj potez takođe prepoznajete – Tesla je to već uradio 2020.godine, dajući Acceleration Boost svojim Model 3 i Model Y automobilima. Biće svakako interesantno videte reakcije vlasnika EQ modela – pitamo se da li će Mercedes doživeti istu sudbinu kao BMW?

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group