Najveći fan Porschea kupio svoj 80. model

Više slika

Više slika

Od svih proizvođača automobila širom sveta, Porsche bez ikakve sumnje iza sebe ima najprivrženiju i najistrajniju svitu pratilaca...

Ljubitelji Porsche automobila, spremni su da idu u krajnosti kako bi dokazali svoju privrženost i ljubav prema nemačkom brendu. Međutim, jedan Austrijanac, veliki obožavalac Porsche brenda i njegova veoma skupocena kolekcija modela, predstavlja pravi omaž neverovatne veze i na najbolji način oslikava njegovu strast prema štutgartskom proizvođaču.

U poslednjoj pisanoj objavi portala Porsche Newsroom, proizvođač automobila podelio je priču čoveka pod pseudonimom Ottocar J., koji proslavlja svoj osamdeseti rođendan novim Porsche automobilom u svojoj kolekciji, koji će mu biti isporučen sledeće godine u vidu 2021 Boxster Spyder modela, direktno iz fabrike u Zufenhausenu.

Ottocar se zaljubio u nemački brend gotovo pedeset godina ranije na trkačkoj stazi. “Porsche automobili su jednostavno leteli svuda oko mene”, izjavio je. Čovek je nedugo zatim počeo da štedi priuštivši sebi prvi Porsche autmobil iz 911 E linije u Speed Yellow boji. Tokom poslednjih pet decenija, Bečlija po rođenju, svom prvencu dodao je neke od najdivnijih Porsche četvorotočkaša, uključujući legendarnog 917, osmocilindrični 910, 904 sa originalnim Fuhrmann quad-cam motorom i 964 Cup automobila.

Njegova kolekcija sastoji se od 38 automobila i veoma je uzbuđen, a kako i ne bi bio, Boxster Spyder modelom u Miami Blue nijansi, koji će im se uskoro pridružiti. On je tokom svog životnog veka posedovao 80 Porsche modela, uključujući i devet verzija Carrera RS. Ottocar je izgradio poseban objekat za svoje dragocene ljubimce iz kolekcije, uključivši brojne dragocenosti u vidu šolja, postera, trofeja, igračaka i uspomena iz Mekvinovog filma Le Mans.

Za razliku od brojnih kolekcionara automobila, Ottocar svoje voljene modele vozi na regularnoj bazi. “Mogu da vozim različit model svakog dana u mesecu i dva tokom vikenda”, dodao je kategorički. On takođe planira putovanje Pan-American autoputem u Cayenne automobilu. “Kada imate osamdeset godina, ne razmišljate previše o prošlosti, već daleko više o onome što vas sutra čeka, ili možda ne. Radujete se svakom novom danu i stvarima koje dolaze”, zaključio je ovaj vremešni entuzijasta.

Lux Life

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group