Najveće groblje superautomobila na svetu

Najveće groblje superautomobila na svetu

Zamislite ogromni komad zemlje, na kom su parkirani svi vaši omiljeni luksuzni automobili... Zvuči kao ostvarenje snova?

Pa, zapravo, mi ovog puta govorimo o nečemu sasvim drugačijem – u pitanju je groblje luksuznih automobila u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, gde ćete videti brojne Bentley i Ferrari modele. Smešteno u Šarjahu, „groblje superautomobila“ sadrži vozila koja su napuštena od strane svojih vlasnika, a za koje se sumnja da su nekada bili uspešni biznismeni, koji su naišli na prepreku na svom putu i propali, a potom pobegli iz zemlje kako bi umakli strogim dužničkim zakonima koej ona sprovodi.

Mnogi modeli koji se ovde nalaze su propali tokom vremena, ali se takođe mogu videti i automobili koji su praktično novi, a koji bi mogli da dostignu milione u ceni kada bi se preprodali. U floti luksuznih vozila, možemo videti Mercedese, Buick Sedane i Lamborghinije, kao i najluksuznije verzije Bentley i Rolls Royce brendova.

Mošin Latif, koji je napravio ove neverovatne snimke, veruje da je ovo jedno od najvećih groblja ovog tipa u UAE. Komentarišući o prizoru koji je ugledao, on kaže: “Ferrari, Rolls Royce, Bentley, Lamobrghini, Range Rover, Mercedes, BMW, Audi, Mustang… koji god automobil da želite, verovatno ga ovde možete pronaći. Verujem da je ovo najveći auto-otpad u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, jer nisam video ni jedan veći. Ljudi iz različitih zemalja dolaze ovde kako bi kupili polovne delove po neverovatno niskim cenama”.

Ako se sećate, ne tako davno, ista ova priča odigrala se u Kini, gde smo takođe imali priliku da vidimo groplje hiper i superautomobila, zbog kojih nas i dan danas duša boli.

Lux Life

  • Ključne reči:

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group