Najslavniji Mercedes u istoriji prodat po rekodrnoj i teško dostižnoj cifri

Pojavila se glasina da je kompanija Mercedes-Benz upravo prodala jedan od svojih najcenjenijih modela po cifri od 136.486.850 evra...

Ukoliko je ovo tačno, slavna Silver Arrow 300 SLR “Uhlenhaut Coupe” mašina prodata je za gotovo tri puta više od potvrđeno najskupljenog modela do sada.

Iako Mercedes-Benz kompanija još uvek nije potvrdila niti opovrgla ovu prodaju, ljudi iz Hagerty kompanije deluju ubeđeno da se ova prodaja zapravo dogodila, nakon kontaktiranja brojnih izvora. Oni takođe poseduju nekoga unutar brenda, jer su tačno do detalja opisali aukciju koja je izvedena sa desetak ili manje osoba, koje su prisutvovale posebnom privatnom događaju organizovanom u Mercedes-Benz muzeju u Štutgartu, 6.maja ove godine.

Sve ove individue ispunile su sve prethodno određene kriterijume koje Mercedes zahteva od svakoga kome potencijalno može prodati svoj dragoceni  300SLR. U vreme pisanja teksta, muzej slavnog nemačkog proizvođača zaista je potvrdio da je zatvorio aukciju koja je trajala od 6. do 15.maja.

Ukoliko ovo bude potvrđeno, onda je ovde definitivno reč o najvrednijem automobilu koji je ikada promenio ruke, obarajući čak i prethodni rekord koji je postavio 1962 Ferrari 250 GTO model, prodat 2018. godine po ceni od 46.525.675,8750 evra. Te iste godine, drugi 250 GTO kupljen je na privatnoj aukciji za 66.384.500 evra.

Ako je ovo zaista Silver Arrow trkački automobil koji Hagerty smatra da jeste, onda je jedan od modela sa najbogatijom istorijom svih vremena. Svi podaci naglašavaju da je ovo samo jedan od dva kupe modela tvrdog krova ikada kreiranih od strane Mercedes-Benz brenda. Drugi razlog njegove astronomske vrednosti jeste taj što oni do sada nikada nisu menjali vlasnike.

Automobil o kome je ovde potencijalno reč ponovo je postao funkcionalan oko 2010. godine i vožen je čak na brdskoj trci u okviru Goodwood Festival of Speed događaja od strane ser Džeki Stjuarta i Mike Hakinena. Ovo je jedan od najpotentnijih trkačkih automobila do današnjeg dana i postavio je temelje za brojne modele koje poznajemo i volimo danas.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group