Najsigurnija brava za bicikl na svetu

Više slika

Više slika

Sada svoj bicikl možete parkirati gde god poželite...

Da li ste znali da je potrebno samo 10 sekundi da se ukrade bicikl? To je jedan od razloga zbog kojih se bicikla najviše kradu i zbog čega lopovi uvek ciljaju na ova prevozna ssredstva. Za razliku od motora, bicikla su lakša i lakše ih je otključati, pa je to razlog zbog čega se godišnje ukrade na milione bicikala širom sveta.

Iako na tržištu postoji bezbroj različitih sigurnosnih sprava koje imaju za cilj da spreče da se vaš bicikl ukrade, nijedna naprava nije toliko dobra. One samo usporavaju lopova, ali ako on ima vremena i ako se vaš bicikl nalazi na mestu koje nije prometno, oni će uvek naći način da ga ukradu.

Zato je jedna grupa mladih pronalazača izmislila Deeper Lock mehanizam za zaključavanje za koji smatraju da je najsigurnija brava za bicikl na svetu.

Ova brava funkcioniše jednostavno, a opet je opremljena sa najmodernijom tenhologijom današnjice. Trajno se montira na zadni deo rama i postavlja se kod zadnjeg točka. Brava se zaključava i tako blokira zadnji točak koji ne može da se okreće, pa je ovaj bicikl ne moguće odgurati. Iako nema funkciju vezivanja, kreatori ove brave su sigurni da ovaj bicikl niko neće hteti da odnese, a evo i zašto. On u sebi ima ugrađene senzore za pokret, pa ako se vaš bicikl bude pomerao bez vašeg prisustva, pali se neverovatno jak alarm koji stvara buku od 110 decibela, što je dovoljno da probudi čitav komšiluk. Svaki normalan lopov će se odmah udaljiti od ovakvog bicikla.

Međutim, čak i da se desi da neko ponese vaš bicikl, Deeper Lock u sebi sadrži i GPS lokator koji će vas odmah obavestiti gde se vaš bicikl nalazi. Njegovo kretanje možete pratiti pomoći mobilnih aplikacija, a takođe možete kontaktirati policiju koja će imati sve informacije da ga pronađe i da pritom uhvati lopove.

Pošto je u pitanju Smart brava, sa njom se možete povezati pomoću vašeg pametnog telefona i tako davati i otkazivati sve moguće komande.

Pogledajte video klip koji će vam tačno pokazati kako ova brava funkcioniše.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group