Najduži automobil na svetu je konačno restauriran i spreman za drum

Vežite se jer vas čeka prilično duga vožnja!

Najduži automobil na svetu pod nazivom "Američki san" konačno je restauriran i sada je duži nego ranije.

Neverovatna limuzina koju je napravio kalifornijski guru za prilagođene automobile Džej Orberg 1986. godine sa dužinom od 18,28 metara sredinom 1990-ih uvrštena je u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži automobil na svetu.

„Američki san“ je odmah postao superhit i mnogo je putovao kao izložbeni automobil od lokacije do lokacije kako bi učestvovao u različitim događajima i emisijama širom Sjedinjenih Država. Međutim, vremenom limuzina nije više bila u centru pažnje i na kraju je ostavljena da trune u skladištu u Nju Džersiju dugi niz godina.

Istorijski važan automobil ponovo je otkriven pre nekoliko godina i potpuno restauriran.

Gledajući slike, posao restauracije izgleda vrhunski, a „Američki san“ izgleda bolje nego ikad. Limuzinu koja postavlja rekorde kupio je i iz temelja obnovio kolekcionar automobila sa Floride po imenu Majkl Dezer. Intenzivan proces restauracije uključivao je preradu celog automobila, renoviranje enterijera, rekonstrukciju motora i nadogradnju postojećih pogodnosti kao što su bazen, teren za mini golf i đakuzi.

Limuzina se sastoji od šest Cadillac Eldorada i ima 26 točkova za kretanje. Automobil pokreću dva V8 motora na oba kraja. Obnovljena limuzina dužine 30,54 metra oborila je prethodni rekord. Zapravo, Ginisova knjiga rekorda obnovila je titulu „Američkog sna“ kao najdužeg automobila na svetu.

Dezer je potrošio oko 250.000 dolara na restauraciju limuzine, uključujući isporuku, i planira da ga postavi u svoj muzej automobila Dezerland Park koji se nalazi nedaleko od Orlanda.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group