Najčudniji model koji je kompanija Alfa Romeo ikada proizvela

Alfa Romeo SZ i kabriolet varijanta ove linije, RZ, predstavljaju dva najneobičnija automobila koja su ikada nosila oznaku ovog popularnog proizvođača i Dag Demuro je nedavno imao priliku da predstavi svetu neverovatni i rekti model mekog krova...

Ovaj automobil je ugledao svetlost dana zahvaljujući saradnji kompanija Alfa Romeo i Zagato i dok je poslednjepomenuta najbolje poznata po dizajniranju četvorotočkaša, ona je i dobila zadatak da kreira SZ i RZ serije, dok je prvopomenuti italijanski brend lično stajao iza njihovog kontraverznog izgleda.

Veći deo ovog predstavljanja fokusira se na neverovatno čudnom eksterijernom i enterijernom dizajnu RZ linije. Bizarna dizajnerska rešenja počinju na prednjoj strani gde se nalazi mala prednja maska i šest sitnih kockastih farova. Stvari postaju još neverovatnije kada posmatramo automobil sa strane, gde je čitava karoserija dobila visinu tenka, dostižući svoj vrhnac u zadnjem delu, koji je postavljen veoma visoko i čini da RZ izgleda kao automobilski ekvivalent grbavog kita.

Zatim, tu je krov ovog kabrioleta. Kako bi ga spustili, vozači ove linije morali su da osiguraju da motor bude ugašen i zatim pritisnu dugme na centralnoj konzoli koji bi im otvorio mali prostor iza putničke kabine. Posle ovoga bilo je potrebno gurnuti vozačevo sedište napred i povući malu ručicu koja se krije iza njega, koja je zadužena za otvaranje zadnjeg segmenta i podizanje konstrukcije krova na njegovu poziciju.

Za pokretanje Alfa Romeo SZ i RZ modela zadužen je trolitarski V6 motor unutrašnjeg sagorevanja, dobar za 207 ks i uparen sa petostepenim manualnim menjačem. Pored isticanja njegovog iznenađujuće neobičnog izgleda, Demuro je zaključio i to da je ovaj model veoma zabavan za vožnju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group