Najbrži automobil na svetu zapravo predstavlja ulično legalnu mašinu iz SAD

Više slika

Više slika

Bugatti Chiron Super Sport je razvio 490 km/h i definitivno je brži od bilo kog drugog 'standardnog' proizvodnog automobila na svetu, ali na pravoj liniji, jedan stari Ford GT iz 2006. godine, može leteti još brže...

Amerčki supersportak koji vidite nalazi se u vlasništvu Džonija Bomera od kada je izašao iz fabrike i od kada se vodi kao jedan od najbržih, ulično legalnih, automobila na svetu. Zapravo, Bomer i jeste originalno kupio ovaj automobil sa salonske platforme kako bi sa njim pokušao da obori svetski rekord od 482 km/h. Ova mašina je prošla nekoliko reinterpretacija tokom svih ovih godina do danas, ali je potpuno nejasno koliko dodatne snage u sebi poseduje, mada nema nikakve sumnje da se ovde radi o pravom čudovištu.

Bomer i njegov tim nedavno su otišli do uzletno sletne ustanove u Svemirskom centru Kenedi, kako bi testirali svoj novi čiptjuning koji je nedavno primenjen na automobilu. Ova mašina je pružila toliko dobre performanse tokom testova, da je Bomer odlučio da pritisne gas do kraja i vidi dokle je spremna da ode. Pre nego što je konačno podigao nogu sa papučice, automobil je razvio neverovatnih 500 km/h što ga je učinilo najbržim ulično legalnim automobilom na planeti.

Sa druge strane, ovde se ne radi o ogoljenom trkačkom automobilu takođe, jer je Bomerov Ford GT godinama ostao potpuno funkcionalan automobil, sa elektronskim podizačima stakala, klima uređajem i audio sistemom. On svoje čedo često vozi u blizini svoje kuće na Floridi, odvozeći čak i dete u školu sa njim, naravno kada vrati suvozačevo sedište, tako ovaj monstrum, koji razvija 500 km/h i izgrađen 2026. godine, savršeno funkcioniše za svakodnevne ulične potrebe.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group