Najbolji Formula 1 simulator na svetu

Ova igračka će vas koštati 170.000 dolara...

Vrhunski simulator Formule 1 upravo je predstavila britanska kompanija Cranfield Simulations. Napravljen za ekstremni F1 užitak, trkački simulator sadrži kompozitnu šasiju koja je oblikovana  po uzoru na pravi trkački F1 bolid.

Međutim, stvarnost se tu ne zaustavlja, jer je čitav sistem sinhronizovan sa gotovo trenutnim sistemom g-sile koji su obezbedili F1 timovi. Ovaj sistem u sebi sadrži hidraulične lukove koji čitavu šasiju pomeraju, tako da ćete krivine „osetiti“ baš kao u pravom bolidu. Bez štednje na troškovima, Cranfield je takođe ugradio sistem sa pravim trkačkim papučicama, volanom, VR slušalicama i 55-inčnim HD ekranom.

Osnovna cena simulatora je 35 000 dolara, ako ako želite sve opcije kao u pravom bolidu i osećaj stvarnosti kao što su G sila, proklizavanje zadnjeg dela, drmusanje i truckanje šasije, onda će vas ovaj simulator koštati neverovatnih 170.000 dolara, što ga čini najskupljim simulatorom ovog tipa.

Foto:HyperBeast

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group