Najbolji Betmobili ikada

Više slika

Više slika

Svi muškarci su barem jednom u svom životu hteli da provozaju Betmobil...


Betmen je definitivno jedan od najpopularnijhi superjunaka svih vremena, a njegov zaštitni znak bio je njegov automobil, kojeg svi znamo pod imenom Betmobil. Auotmobil koji podseća na slepog miša decenijama fascinira publiku i čini Betmena kul superjunakom.

Pošto je Betmen zapravo milioner Brus Vejn koji, pored svog bogatstva, nema prave supermoći, on mora da se osloni na svoj automobil kako bi na vreme stigao na mesto zločina. Još od prvog pojavljivanja Betmobila, fanovi su bili ludi za ovim automobilom. Danas je situacija još gora. Ljudi širom sveta kupuju i konstruišu svoje Betmobile kako bi mogli ponosno da kažu da voze Betmenov auto.

Zbog velike popularnosti ovog vozila, mi smo odlučili da vam predstavimo 10 najboljih Betmobila svih vremena.

10. Batman Forever Betmobil

Betmen iz 90-ih je još uvek neverovatno popularan, a film „Batman Forever“ je bio jedan od najpopularnijih filmova tog doba. Tada filmovi o superherojima nisu bili toliko popularni, ali Betmena su svi voleli. Poseban dodatak bio je Betmobil koji je izgledao kao raketa sa krilima. Posedovao je različita svetla i dva velika bacača plamena na zadnjem delu.

09. Brave and the Bold Betmobil

Moramo da spomenemo i animirane verzije ovog vozila. Veliki broj fanova se slaže da su animirane verzije Betmena mnogo bolje od filmskih, što u neku ruku i nije pogrešna činjenica. Slična stvar je i sa Betmobilom. Betmobil iz ovog crtanog filma je mračan i veoma agresivan, a crveni detalji ga čine da zaista izgleda opako.

08. Batman Beyond Betmobil

Fanovi Betmena su sigurno čuli za Betmen Beyond univerzum. Ovaj Betmen iz budućnosti umesto klasičnog Betmobila ima letelicu koja je zadržala izgled slepog miša. San da Betmen napokon leti je ostvaren u ovoj animiranoj seriji, a Betmobil nikada nije bio više kul.

07. Dark Knight Returns Betmobil

Ova verzija automobila iz stripa više podseća na tenk nego na automobil, ali je to odlično išlo uz mračnog viteza. Ova verzija Betmobila pokupila je sjajne kritike i fanovi su se složili da je Betmen u ovakvom vozilu nepobediv.

06. Arkham Knight Betmobil

Automobil iz najbolje Betmen igrice svih vremena je morao da se nađe na ovoj lsiti. Ovaj automobil je vrlo sličan prethodnom Betmobilu i podseća na tenk. Ovaj automobil je snažan, brz i može da omogući Betmenu mnoštvo opcija kao što je uspavljivanje neprijatleja, prisluškivanje, i ispaljivanje iz kokpita.

05. Batman: Animated Series Betmobil

Betmen kakvog danas svi znamo i volimo nastao je upravo u ovoj animiranoj seriji iz 90-ih. Mračni vitez kakvog volimo postavio je svoje temelje u ovom crtaću, a njegov automobil je bio neverovatran. Dugačak i brz, podsećao je na stare američke automobile iz 40-ih godina, a sadržao je i prepoznatljiv izgled slepog miša.

04. Thumbler Betmobil

Ako ste gledali Nolanovu verziju Betmena, onda znate za Thumblera. Ovaj auto-tenk je bio pravi uništitelj u filmu i za razliku od ostalih Betmobila, nije podsećao na slepog miša. On je pravo vojno vozilo koje stiglo u ruke Brusa Vejna.

03. Betmobil iz 1960-ih

Ah, stara serija sa Adamom Vestom. Ova serija je bila neverovanto popularna 90-ih i učinila je da Betmen postane globalni fenomen. Iako je Betmen tada bio duhovitiji i vedriji lik, takođe je imao svoj Betmobil koji ga je prevozio. Kabriolet sa krilima slepog miša imao je telefon i mnoštvo spravica koje su ga činile urnebesnim i zanimljivim.

02. Batman V Supermen Betmobil

Betmobil kojeg tek treba da vidimo na bioskopskom platnu našao se na ovoj listi. On je veoma sličan Nolanovom Betmobilu, ali takođe sadrži neke bitne razlike. Ne znamo mnogo o njemu, jer tek treba da ga vidimo na delu, ali priznajemo da izgleda neverovatno.

01. Tim Burton Betmobil

Betmobil Tima Bartona je definitivno na prvom mestu. Ovo je klasični dizajn ovog autombila koji svi volimo. Kada kažemo Betmobil, on nam je uvek u glavi. Upravo je ovaj automobil definisao izgled budućih Betmenovih vozila i učinio ga opakim i najomiljenijim superherojskim automobilom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group