Na prodaju VW Golf iz 2002. koji je prešao samo 12 kilometara

Ovo je veliki mesec za sve ljude koji žele potpuno novi automobil od pre dve decenije, jer je Silverstone Auctions kuća listovala 2002 Volkswagen Golf GTI 25th Anniversary jedinicu, koja nas može vratiti kroz vreme i učiniti da pomislimo kako je sada sišla sa proizvodne trake...

Sudeći prema aukcijskoj kući, model šasije No. 0718, vožen je svega 12,8 kilometara tokom čitavog postojanja i nalazio se u vlasništvu samo jedne osobe koja ga je originalno i kupila. Automobil je prvi put registrovan iste godine kada je i proizveden, ali nažalost, čitava priča vezana za njegovo garažiranje svih ovih godina, nije nikome poznata.

GTI 25th Anniversary Edition model kreiran je u čast, kao što pretpostavljate, dvadeset i pete godišnjice legendarnog GTI imena.

Baziran na Mk4 Golf seriji, ovaj model je finiširan u Reflex Silver nijansi i poseduje 18×7.5 BBS RC točkove sa specijalnim finišima felni, perforirani kožni transmisioni kanal i ručnu kočnicu, crvene i crne pojaseve, crveno/crne postave Recaro sedišta, fabričku opremu za karoseriju, šestostepeni manuelni menjač, velike prednje kočnice sa crvenim kleštima, niže sportski tjunirano vešanje i polirane aluminijumske površine u enterijeru.

Snaga ove jedinice dolazi iz turbo inlajn četvorocilindričnog motora, zapremine 1,8 litara, koji je dobar za 180 ks i 235 Nm obrtnog momenta. Sva ova poboljšanja predstavljala su pravo osveženje GTI modelima, koji su polako počeli da blede, sudeći prema izveštajima iz tog vremena.

N.Đ.

Izvor: Carscoops

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group