Na prodaju originalni Betmobil rekvizit iz zlatne ere Tima Bartona

Svega je nekoliko fikcionih karaktera više povezano sa automobilima neverovatnog dizajna od Betmena...

Od pre nekoliko dana, svi zainteresovani kolekcionari filmskih memorabilija imaju priliku da kupe jedan od najuzbudljivijih Betmobila svih vremena. Neko prodaje zvaničnu rekvizit verziju automobila korišćenu u Betmen filmovima Tima Bartona iz 1989. i 1992. godine, naslovima Betmen i Povratak Betmena.

Dizajniran od strane konceptualnog ilustratora Džulijana Kaldova i izgrađen od strane stručnog tima za specijalne efekte Džona Evansa u Pinewood Studios kući u Engleskoj, ova dugačka, niska i široka verzija Betmobila poseduje prenaglašena krila na zadnjoj strani, neverovatno izduženu haubu i deluje kao da mu veliki avionski mlazni motor prolazi kroz sredinu.

Nažalost, ovu mašinu ne pokreće mlazni motor, niti bilo koja vrsta agregata sa unutrašnjim sagorevanjem. Ovo je rekvizit koji napaja električna jedinica koja ga može oterati do brzina od 40 do 48 km/h. Na nesreću, on nije punjen još od devedesetih jer sadašnji vlasnik nije želeo da rizikuje spaljivanje svoje garaže, kuće i imanja, tako da je tačno stanje njegovog pokretačkog skopa potpuno nepoznato.

Nevezano sa bilo čim, ovo je i dalje rekvizit u punoj veličini, što znači da poseduje tri sedišta unutra, tako da vlasnici i njihove porodice mogu ući unutra i uživati u njemu. Ovaj Betmobil je sušta suprotnost McLaren F1 modelu, zbog toga što on poseduje dva prednja sedišta i jedno skriveno, centralno montirano sa zadnje strane.

Uprkos tome što je električni motor korišćen u svrhe rekvizita, ova mašina poseduje nezavisno prednje vešanje i zadnje povezano na četiri tačke, sa vazdušnim jastucima na sve strane. On takođe poseduje i potpuno funkcionalan plamenobacač koji potencijalnim vlasnicima omogućuje da maksimalno impresioniraju svoje prijatelje.

Betmobil se prodaje putem Classic Auto Mall kuće i ponuđen je sa cenom od 1.500.000 dolara, jer to je na kraju krajeva automobil milijardera.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group