Na prodaju Imperial Crown kabriolet Dona Drejpera

Samo 922 primerka Imperial Crown kabrioleta iz 1964. godine je proizvedeno, a najvredniji, vožen u seriji Mad Men je sada ponuđen na prodaju.

Junak serije Mad Men, Donald Don Drejper, je u četvrtoj sezoni popularne serije provozao pravu lađu na točkovima, Imperial Crown kabriolet iz 1964. godine prilikom posete Kaliforniji. Ovaj model, proizveden u samo 922 primerka, predstavlja izuzetno redak dizajn za koji se veruje da ih je ostalo manje od 200 u upotrebi. Drejperov model iz serije se sigurno može uvrstiti u one najvrednije, a početna cena opravdava takav status. Trenutno ponuđena suma raste do preko 50.000 evra.

Mnogi pogrešno model označuju kao Crysler Imperial, čak je i registrovan na taj način, iako je Imperial brend 1955.godine bila jedinstvena marka automobila. Poznati dizajner Elvud Engel, kreator čuvenog Lincoln Continentala, pronašao je način da potpuno promeni Imperial iz 1964., nakon čega je nastala čuvena izreka da se “voziš u Kadilaku, kliziš u Linkolnu, dok u Imperijalu – ploviš”. Izreka je više nego tačna, pošto model Crown kabriolet privlači pažnju gde god da se pojavi, a posebno model koji je bio zvezda popularne serije Mad Men. Ovaj primerak je pravi izraz stila iz šezdesetih godina. Luksuzna oprema za to vreme uključuje servo upravljanje, hidraulične kočnice, elektro podizače stakala, AM-FM radio sa antenom i pokretni krov na skapanje.

Model koji je vozio Don Drejper nije imao veće prepravke, osim jednog naknadnog farbanja pre 20 godina, kao i novog sloja unutrašnjih obloga. Originalna boja, tamno crvena Roman Dark, je dobila novu svetliju nijansu nakon farbanja, dok je ostavljen neofarban jedan mali krug ispod haube, kako bi se sačuvao bar deo originalne nijanse.

Za sve ljubitelje klasičnih američkih automobila ili fanove serije Mad Men i Dona Drejpera, ovo je jedinstvena prilika da dođu u posed jedne prave ikone.

N.S.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2020. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group