Motori budućnosti

Zaboravite na leteće automobile, motori su budućnost...

 

Leteća vozila su fatnazija o kojoj oduvek maštamo. Iako većina misli da će leteći automobili biti ti koji će se prvi vinuti u nebesa kao privatne letelice, ovi dizajneri su napravili koncepte svojih letećih motora za koje misle da će biti savršena vozila budućnosti.

1. Moonrider – Marko Luković

Srpski dizajner našao se na ovoj listi. Marko Luković je napravio koncept letećeg motora koji je zadivio sve. Ovo vozilo je funkcionalno, ali i ekološki prihvatljivo i sigurni smo da bi ovakav projekat uveo čovečanstvo u novu eru. Motor je dizajniran tako da se pomoću solarnog panela napaja i pruža dovoljno energije za pokretanje i letenje.

“Ovaj leteći motor biće savršeno rešenje za prenaseljene gradove. Kao i skuteri koji se sada masovno voze, Moonrider će biti savršeno rešenje za one koji žele da izbegnu gužvu i da sa lakoćom i na vreme stignu na svoje radno mesto. Takođe, saobraćajne gužve sa ovim vozilom neće postojati, jer ćete imati ogromno vazdušno prostrantsvo, a kompjuterski i GPS uređaji će vam pomoći da izbegavate druge letelice.”, rekao je Marko Luković

2. Jetscooter – Norio Fudžikava

Japanac, Norio Fudžikava takođe je predstavio svoj futuristički koncept letećeg motora koji nosi naziv Jetscooter. Ovo vozilo je izmišljeno kako bi postalo savršeno prevozno sredstvo, malih je dimenzija i može zadovoljavajućim brzinama da vas prevozi vazdušnim putem do željene destinacije. Dizajn je vrlo neobičan i podseća na Vespu koja je proizvedena u sledećem veku. Ovaj motor je namenjen za jednu osobu, pa ćete vašu devojku morati da prevezete na drugačijem vozilu.

3. Flike – Bej Zoltan

Ovaj dizajn letećeg motora najviše podseća na današnje motore. Izgleda kao sportski motor bez točkova koji umesto njih ima ogromne potisnike. Kao i prethodne dve letelice, njegova svrha bi bila da vas vazdušnim putem na bezbedan i brz način preveze do određene destinacije. Bej Zoltan, tvorac ove letelice, kaže da će se potruditi da vozači ovog vozila uživaju i da će upravljanje ovim vozilom biti maksimalno olakšano.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group