MOTIVe predvodnik linije?

Pre nekoliko dana smo vas obavestili o tokijskoj premijeri Yamahinog koncept modela Motiv, koji je ovaj japanski proizvođač razvio na temelju iStream proizvodnog procesa britanskog stručnjaka Gordona Murraya, čoveka odgovornog za legendarni McLaren F1 koji se poslednjih petnaest godina posvetio usavršavanju naprednijeg načina razvoja i proizvodnje automobila. 




Sada doznajemo da Yamaha ne samo da ozbiljno razmišlja o lansiranju proizvodne verzije modela Motiv, već postoji mogućnost da se na temelju Motiva razvije cela porodica malih gradskih automobila. U Yamahi proučavaju mogućnosti lansiranja različitih karoserijskih oblika, uključujući sportski model i njegovu cabrio verziju. 

To potvrđuje i priložena fotografija sa prezentacije Motiva koju iz Yamahe nisu službeno komentarisali. Ipak, sam Murray je potvrdio da se predlozi, koji se na njoj nalaze, mogu bazirati na njegovoj platformi, a slično je izjavio i Masato Suzuki, Yamahin šef odeljenja za istraživanje i razvoj. 

iStream platforma nudi mogućnost proizvodnje širih i dužih vozila i razne druge modifikacije bez značajnijeg rasta troškova. Ipak, prvi Yamahin korak je, potvrđuje Suzuki, ispitati reakciju javnosti na Motiv, pa na temelju toga proceniti isplati li se ulaziti u taj projekat.

O.R. 

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group