Momak koji je izgubio dozvolu nakon samo 49 minuta od dobijanja iste

Više slika

Više slika

Za većinu mladih vozača, dobijanje dozvole znači potpunu slobodu i uživanje u otvorenom drumu, bilo samostalno ili sa prijateljima, uz osećaj da im se svet polako širi i više ne poseduju potrebu za mučenjem u javnim prevozima ili moljenjem roditelja za vozikanje okolo...

Ono što nikako nije idealno jeste da ovaj san bude potpuno raspršen svega 49 minuta nakon uzimanja dozvole, što se dogodilo osamnaestogodišnjem Nemcu, koji je uhvaćen laserskim pištoljem za detekciju ubrzanja, zaduženim za utvrđivanje gotovo duplo veće brzine od ograničenja.

Vlasti grada Hemera uhvatile su novopečenog vozača dok je vozio 95 km/h u zoni koja donosi ograničenje od pedeset. Mladi čovek je takođe imao četiri prijatelja u svom automobilu, što je navelo policajce na pomisao o tome da je verovatno pokušao da ih impresionira brzom vožnjom.

"Neke stvari traju zauvek, ostale ni čitav sat", izjavio je portparol nemačke policije tokom konferencije za medije, zvučeći kao čovek koji čita nešto iz sarkastične rubrike. Ovo nikako nije bilo smešno onome koga čekaju drakonske kazne i koga ceo svet vidi kao ubedljivog rekordera.

Tinejdžer je formalno izgubio dozvolu na četiri nedelje, usputno zasluživši kaznu od 200 evra, dva poena na svojoj dozvoli, kada bude u mogućnosti ponovo da vozi, dok je usput popio i produženi uslovni period u trajanju od dve do četiri godine.

Policija takođe tvrdi da će mladić verovatno dobiti svoju dozvolu nazad nakon skupocenog ponavljanja polaganja, što se do sada pokazalo kao veoma efikasan vid borbe protiv ovog tipa ponašanja i predstavljaće oslonac kazni u budućnosti. Nadamo se samo da je dečko naučio lekciju i iskreno mu predlažemo sledeći put pokuša da stisne gas tamo gde je to dozvoljeno ili makar sačeka momenat kada stekne dovoljno "njuha" za takve male avanture.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group