Modeli performansi i dalje drže tržište

Više slika

Više slika

Iako prodaja automobila opada na svetskom tržištu, na pojedinim njegovim delovima kupci mogu da maksimalno da uživaju u sportskim modelima visokih performansi.

Ford je nedavno otkrio detroitskim novinama da njihovi novi modeli Focus ST i Focus RS dobijaju oko 25% na popularnosti uprkos padu od 11,4 % u širokoj prodaji putničkih automobila. Ono što prodaju ST i RS modela čini daleko impresivnijom jeste činjenica da je prodaja regularnih Focus modela opala za ukupno 24,6 % do današnjeg dana.

"Ne opadaju prodaje svih automobila generalno", izajvio je čovek za odnose sa medijima kompanije Ford Kris Teri. "Što je najvažnije, oni modeli visokih performansi beleže zaista dobre rezultate."

Fiat Chrysler Automobiles takođe uživa u velikom uspehu svojih modela performansi, potvrđujući da prodaja oba njihova automobila Challenger SRT Hellcat i Charger SRT Hellcat iz dana u dan raste i dostigla je 4 % prethodne godine, uprkos opadanju celokupne prodaje u ostatku portfolija kao i kod rivalske kompanije Ford.

Sudeći prema direktoru ogranka Dodge, SRT, Chrysler i Fiat putničkih automobila, Timu Kuniskisu, sa svim tim opcijama na tržištu, njegova kompanija mora doneti različitost na tržištu koje je prepuno opcija, tako da potencijalni kupci odmah prepoznaju to kako se Dodge SRT ističe i to odmah nakon što čuju njegovo ime.

"Modeli performanse su jedan od načina na koji mi unosimo luksuz u naša vozila i pružamo kupcima mogućnost da osete koliko su vozila koja kupuju od nas drugačija ili bolja od ostalih", izjavio je Tim Kuniskis.

Podaci kompanije Ford govore o tome da veliki deo kupaca njihovih modela performansi predstavlja imućan društveni sloj i starije milenijalce koji su se obogatili i stekli svoj kapital nakon završetka devedesetih godina prošlog veka.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group