Moćni Duesenberg prototip traži novog vlasnika

Više slika

Više slika

Ovaj unikatni 1966 Duesenberg Model D traži svoj novi dom, a sve to po „maleckoj“ ceni od 475.000 dolara, i sve to preko Hemmings sajta...

Debi ovog koncept automobila predstavljen je otprilike trideset godina nakon što je ovaj proizvođač luksuznih automobila bio prisiljen da zatvori vrata svoje fabrike usled velike ekonomske krize. Njegov cilj je bio redefinisanje nivoa komfora i luksuza, a kako se veruje, oko pedeset ovih modela bilo je naručeno.

Nažalost, finansijska podrška koja je bila zadužena za oživljavanje Duesenberg brenda povukla je svoja novčana sredstva iz kompanije, da bi ih nedugo potom uložili u trkačke konje. I, tek tako, san o Duesenberg automobila nikada nije postao deo stvarnosti, što je svakako rastužilo brojne ljubitelje ekstravagantnih i luksuznih automobila, čije su glavna oličenja i karakteristike dekadencija i pažnja posvećena detaljima.

Samo jedna jedinica ovog modela proizvedena je sa karoserijom koju je kreirala italijanska kompanija po imenu Carrozzeria Ghia i napajanjem koje je poticalo od 440 ci V8 motora sa 350 konjskih snaga. Ovaj koncept sadržao je detalje od kašmira, kože, specifično zadnje sedište i elemente od magnezijuma.

Ovaj koncept je bio u centru pažnje svih ljubitelja klasičnih automobila kada je bio izložen u Auburn Cord Duesenberg muzeju trideset godina, pre nego što je zvanično prebačen u Bortz Auto Collection, gde je ostao tokom sledećih petnaest godina. Samim tim, kada znamo sve ove činjenice, lako možemo potvrditi da je ovaj model u izvrsnom muzejskom stanju i ima manje od 500 milja na odometru.

Sigurni smo takođe, da će model ovih karakteristika lako pronaći svog novog vlasnika, jer u svetu postoji enormni broj ljubitelja klasičnih automobila. S obzirom na njegovo savršeno muzejsko stanje, verovatno ćemo uskoro moći da ga vidimo u kolekcijama nekoga kao što je Ralf Loren, koji je poznat po obožavanju klasičnih i unikatnih modela. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group