Miura SVJ - retki klasik i sveti gral kompanije Lamborghini

Jedan od svega tri Lamborghini Miura SVJ modela ikada kreirana u istoriji, trenutno se nalazi na aukcijskoj prodaji, dok će njegova cena biti sve samo ne mala...

Originalni Miura SVJ model oživeo je zahvaljujući test vozaču kompanije Lamborghini, Bobu Valasu, koji je želeo verijantu legendarne linije inspirisanu motosportom. Jedan prototip je kreiran i nastao je kao potpuno nov, sa novim delovima i posedovao je posebne farove, izduvni sistem slobodnog protoka, modifikovani V12 motor i potpuno ogoljen enterijer. Prototip je takođe prodat VIP klijentu, dr Alfredu Belponeru, ali je nažalost uništen u incidentu pri visokoj brzini, par dana pre nego što je trebalo da bude isporučen.

Na svetu je nastalo toliko veliko interesovanje za Miura SVJ automobile, sa kupcima dubokog džepa potpuno spremnim da voze nešto najlepše ikada proizvedeno, tako da je kompanija Lamborghini odlučila da kreira tri modela u svojoj Italijanskoj fabrici i istovremeno konvertuje nekoliko postojećih SV varijanti u SVJ modele. Ovaj predivni SVJ koji vidite, upravo je jedan od slavne trojke koju je Lamborghini kreirao kao nove, sa šasijskim brojem 5090.

Ova mašina je poznata kao Korzikanski automobil i kreirana je za jednog razvojnog planera iz Francuske. U jednom delu svoje karijere, predivni klasik ofarban je u srebrno sivu boju, ali je nakon toga vraćen u svoju originalnu Rosso Granada nijansu, u ovkiru trogodišnjeg restauracionog projekta, kompletiranog 2012. godine. Sa svega 19.582 pređena kilometra ispod kaiša, ovaj model se smatra svetim gralom Lamborghini kompanije.

Prelepi automobil je listovan od strane brenda Kidston, a uprkos tome što zvanična cena nije objavljena javno, ona će svakako imati makar sedam cifara.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group