Mini Panamera u planu!

Tokom 2011. su se pojavile glasine da Porsche namerava da proširi ponudu limuzina novim modelom koji bi se smestio ispod Panamere i konkurisao BMW-ovoj seriji 5 i drugim sličnim modelima...



Tada je ovaj automobil dobio nadimak Pajun (Panamera Junior) i čini se da je blizu dobijanja končanog zelenog svetla za proizvodnju. 

Autocar javlja da je Porscheov šef Matthias Müller vrlo zainteresovan za napad na segment u kojem dominiraju BMW serije 5, Mercedesova E klasa i Audi A6. Glavna prepreka je navodno trenutna ograničenost Porscheovih proizvodnih kapaciteta koji su gotovo pod punim opterećenjem zbog nedavnog lansiranja modela Macan. 

U svakom slučaju očekuje se da će ovaj automobil dizajnom da sledi sledeću generaciju Panamere, a baziraće se na manjoj verziji nove MSB platforme koju će koristiti sledeći Bentleyevi modeli, kao i očekivani novi VW Phaeton. O motorizaciji je za sada prerano govoriti, ali tu ne treba očekivati veća iznenađenja.

O.R.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group