Mini iz 1968. godine koji vraća u prošlost

Više slika

Više slika

Verovali ili ne, ovaj automobil je prešao samo 430 kilometara...

Tokom 60-ih i 70-ih godina, Mini je važio za ultimativni gradski automobil. Njegove male dimenzije pružale su sjano kretanje kroz grad, a parking nikada nije bio lakši. Iako je sada ovo automobil koji se svrstava u oldtajmere, on i dalje zauzima mesta u srcima mnogih, jer je definitivno jedan od najmilijih i najslađih automobila svih vremena.

Danas se retko pronalaze očuvani modeli orignalnih Minija. Oni koji žele da voze ovo vozilo moraju da se bace na ozibljnu restauraciju kako bi mašine stare preko 50 godina mogle ponovo da rade. Međutim, skoro je pronađen Mini koji je ležao netaknut u jednoj garaži u Londonu više od 50 godina i koji na svom odometru ima zabeleženih 430 kilometara.

Reč je o 1968 Mk1 Morris Minor-Mini Super De Luxe modelu kojeg je kupila gospođa B. Džouns. Ona je ovaj auto kupila kao bi mogla da ga vozi kada položi vozački ispit, ali nažalost ona to nikada nije uradila i njen tek kupljeni Mini ostao je zaključan u garaži. Nakon više od pola veka, naslednici gospođe Džouns pronašli su ovaj automobil koji je bio u perfektnom stanju.

On je bio prekriven zaštitnim folijama, a čak su i sedišta u kabini bila prekrivena kako se ne bi isprljala od prašine. Stručnjaci kažu da je ovo najbolje očuvani Mini primerak na svetu i da njegova vrednost tek treba da se proceni, jer ovde nije reč o restauraciji, već o automobilu sa svim originalnim delovima koji kao da je došao iz vremeplova.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group