Mik Šumaher provozao novi Ferrari F8 Tributo


Sin legendarnog Mihaela Šumahera je pokazao da je pravi naslednik...

Mik Šumaher zna da vozi superbrze automobile i da testira njihove granice, a nedavno mu je data prilika da testira Ferrari F8 Tributo na Fiorano stazi.

Sin sedmostrukog prvaka Formule 1, Majkla Šumahera, član je Ferrari Driving Akademije i nedavno je završio svoju prvu sezonu u Formuli 2, zauzevši 12. mesto u šampionatu vozača. Možda je očekivao da će uživati u plodnijoj sezoni, ali pet odustajanja sputalo je njegov trud, iako je svoj potencijal dokazao pobedom na jednoj trci.

Nije iznenađujuće da je mladi Šumaher veliki obožavatelj F8 Tributo-a, hvaleći ga zbog njegovih karakteristika, pa čak i upoređujući njegovu ravnotežu s nekim od automobila Formule u kojime je vozio u poslednjim godinama. On je zato sa zadovoljstvom odlučio da testira ovaj automobil na Fiorano stazi i da pokaže svima na šta je sve ovaj auto sposoban.

F8 Tributo pokreće dvostruki turbo 3,9-litarski V8 koji isporučuje 710 KS i 770 Nm obrtnog momenta. Ferrari kaže da dostiže brzinu od 100 km / h za samo 2,9 sekundi, 200 km / h za 7,8 sekundi i da dostiže maksimalnu brzinu od 340 km / h.

Pogledajte kako je izgledala Mikova vožnja u ovom automobilu i dobro upamtite ovog momka, jer nema sumnje da ćemo ga uskoro gledati i u Formula 1 trkama.

Foto: Ferrari Magazine

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group