Mercedes slavi 120 godina svog postojanja

Da li ste znali da je ovo jedini automobilski brend koji ima žensko ime?

Prošlo je 120 godina otkad je ime jedanaestogodišnjakinje izabrano za ime prve marke luksuznih automobila i Mercedes to danas proslavlja.

2. aprila 1900. godine Daimler-Motoren-Gesellschaft odlučio je da nazove svoje automobile Mercedes po ćerki Emila Jelineka, austrijskog biznismena koji je trgovao Daimlerovim automobilima i registrovao ih za trkačke događaje. Mercedes je špansko hrišćansko ime koje znači milost.

Prvi Daimlerov automobil nazvan po Jelinekovoj ćerki bio je Mercedes 35 PS, koji se pokazao izuzetno popularnim u trkačkom svetu tog doba.

Na događaju u Parizu iz 1902. godine, Emil Jelinek je na štandu kompanije predstavio veliku sliku o devojčici Mercedes, a 1903. godine legalno je promijenio ime u Jelinek-Mercedes.

Nakon više od jednog veka, Mercedes je uspeo da stvori reputaciju koja sve govori. Ovaj brend kreirao je mnogobrojne legendarne autombile koji prkose vremenu i postao brend koji je sinonim za uspeh, dugotrajnost, luksuz i visoku klasu.

Mercedes-Benz napominje da su do danas jedina automobilska marka koja koristi žensko ime. „Žene poput Mercedes Jelinek oblikovale su priču o uspehu Mercedes-Benza od samog početka“, kaže Betina Fecer, šef marketinga Mercedes-Benz AG. „Trudićemo se da nastavimo tradiciju Mercedesa i da ovu kompaniju učinimo još boljom u budućnosti, tako da će ovo ime zavek trajati", dodala je Betina.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group