Mercedes SL započinje razvoj zajedno sa novim AMG GT modelom

Više slika

Više slika

Mercedes SL nekada je predstavljao smernicu kompanijine linije, ali model se izgubio u vremenu ubrzanog razvoja, a zanimljivog i stilskog izgleda, a zamenili su ga automobili slični AMG GT roudsteru...

Prodaja SL automobila značajno je opala tokom nekoliko poslednjih godina, a nemački brend se nada kako će moći da okrene sudbinu slavnog modela potpuno novom serijom spremnom za 2021. godinu.

Do nas su stigle veoma šture informacije vezane za nov model u poslednjih nekoliko meseci, ali kako izvor blizak kompaniji tvrdi, Mercedes trenutno razmatra mogućnosti da li bi oni mogli da postanu ili ipak ne, potpuno novi modeli koji će doći kao tranzicione varijante, nešto kasnije pretvorene u AMG liniju ekskluzivnih modela. Ovo bi bila velika promena, ali kao što izvor navodi, postupak svakako ima smisla, jer će automobil biti razvijan uporedo sa AMG GT serijom planiranom za 2022. godinu.

Sa obzirom na njegovo AMG poreklo, nova generacija dolazi sa nekoliko pravih iznenađenja, biće daleko više sportska od prethodne i dobiće intenzivan aluminijumski dizajn, upravljanje na zadnjoj osovini i aktivne stabilizatore. Takođe je moguće očekivati opciono vazdušno vešanje i 4MATIC sistem pogona na svim točkovima.

Uprkos svim sportskim karakteristikama, za novi SL se očekuje da dođe sa dužim međuosovinskim rastojanjem i dva zadnja sedišta. Navodi sugerišu da modeli ove linije neće biti potpuno sportski automobili, jer je ta uloga namenjena AMG GT automobilima.

Opcije motora ostaju nepotvrđene, ali insajder tvrdi da svi kupci mogu očekivati nekoliko hibridnih varijanti, uključujući i trolitarske šestocilindrične motore sa 435 ks i twin-turbo četvorolitarske jedinice sa 522 ks i 612 ks. Takođe, tu su i glasine da bi priključna hibridna varijanta mogla dobiti veći motor, kao i električnu jedinicu koja razvija 204 ks. Ovo će verovatno dati novom SL automobilu kombinovani izlaz od 800 ks i 1.000 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group