Mercedes prodaje više taksi vozila od legendardnog britanskog proizvođača

Više slika

Više slika

Kada posetite London, pored čuvenih znamenitosti poput Bakingemske palate, Trafalgar skvera, Big Bena ili londonske panorame, svakako ćete ulice grada videti načičkane ikonskim i poznatim crnim taksijima… ali, da li ste se ikada zapitali ko ih proizvodi?

Ako vam je na pamet pala The London Taxi kompanija, u isto vreme ste u pravu i grešite. Proizvođač koji je u vlasništvu Geely kompanije, koja je skoro dobila novo ime – London Electric Vehicle Company – pravi veći deo ovih vozila, ali… Mercedes pravi još više! Mercedes je brend koji je jednostavno ustoličen na praktično svakom segment tržišta, gde dominira bez premca. Možemo slobodno reći da se to povezuje sa imenom ovog brenda koje ostavlja jak utisak i obeležava kvalitet, komfor i luksuz, u svakoj svojoj verziji.

Kako možemo videti u poslednjim ciframa izveštaja koje objavljuje Transport for London, Mercedes-Benz Vito potpisuje 489 novih taksi modela, koji su registrovani u ovom gradu u periodu između januara i avgusta ove godine, u poređenju sa 399 London Taxy Company modela TX4. To Mercedesu i njihovom Vito modelu daje 55.1 % udela na tržištu.

“Znamo da je i za taksi vozače, ali i njihove cenjene mušterije, Vito Taxi vozilo koje obezbeđuje najkomfornije i najefikasnije putovanje od tačke A do tačke B”, rekao je direktor Mercedes-Benz Vans US, Stiv Bridž. “Rezultati za ovu godinu za sada dovoljno govore sami za sebe i mi definitivno sa lakoćom pobeđujemo konkurenciju i prodajemo veći broj modela”, dodao je. Moramo priznati da su ovakvi rezultati donekle i bili očekivani, s obzirom na imena brendova koji učestvuju na ovom tržištu.

Oni koji nisu upoznati sa Vito modelom, u pitanju je nešto manji suparnik čuvenom Sprinteru. Prodaje se kao deo V-Class odnosno Viano u konfiguraciji za privatne putnike, odnosno kao Metris na tržištu Severne Amerike. 

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group