Mercedes povlači preko 19.000 EQC modela širom sveta

Mercedes-Benz je primoran da sa tržišta povuče gotovo 20.000 primeraka svog električnog EQC SUV modela, širom sveta...

Istraga Federalnog ministartva za transport u Nemačkoj, otkrila je da voda može pronaći svoj put u kontrolnu jedinicu servo sistema EQC linije. Odluka o povlačenju ovih modela ne navodi da li je Mercedes-Benz upoznat sa postojanjem bilo kog slučaja u kome su kupci doživeli ovaj problem, ali se u zvaničnoj izjavi navodi da je ovim defektom zakačeno ukupno 19.253 EQC modela širom sveta, od kojih se 3.073 nalazi u Nemačkoj.

Tačan uzrok ovog problema još uvek nije poznat, ali je nemački brend naveo da će ovlašćena predstavništva izvršavati preglede i tragati za oštećenjima, preduzimajući potrebne mere ukoliko bilo kakva popravka bude potrebna. Ovo nije prvi put da je EQC povučen sa tržišta od kada je prvi put izbačen. Tokom novembra prošle godine, popularni SUV je bio uključen u povlačenje zbog oštećenja kablovskog snopa u servo sistemu, što potencijalno može dovesti do požara.

Mercedes EQC modeli poseduju 80 kWh snažno baterijsko pakovanje i duplu postavku električnih motora koja kombinovano proizvodi 402 ks i 760 Nm obrtnog momenta.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group