Mercedes povlači 7 GLC modela zbog potencijalnog ispadanja prozora

Prema navodima, dobavljač je pogrešno označio pošiljku lepka za prozore, što znači da bi vetrobran i druge staklene površine na modelu 2024 GLC 300 mogli ispasti…

Ako se vozite auto-putem i nađete se iza Mercedesa GLC 300 iz 2024. godine, možda biste želeli da ga preteknete. Ukupno sedam primeraka se povlači u Sjedinjenim Državama jer im prozori možda nisu pravilno zalepljeni, te bi mogli ispasti na put.

Ovo je srećom retko zapažen problem, a Mercedes ga je prvi put postao svestan u septembru, kada je primetio da nešto nije u redu tokom proizvodnje. Neko na liniji otkrio je da "jedan prozor ima neočekivane materijalne karakteristike", prijavila je kompanija u dokumentima podnetim Nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja na autoputevima.

Mercedes je pogledao lepak koji je koristio za montažu prozora na svojim vozilima, i otkrio da je njegov dobavljač, EFTEC AG, pogrešno označio seriju lepka. Kao rezultat greške, lepak korišćen na malom broju GLC 300 modela nije zadovoljavao očekivane specifikacije.

Stoga, Mercedes ne može garantovati da prednji, zadnji i fiksni bočni prozori na vozilima pogođenim ovim problemom neće ispasti. To je problem iz više razloga i može ozbiljno povećati rizik od nesreće za vozila iza, ako staklo ispadne dok je vozilo u pokretu.

Međutim, to nije jedini problem. Mercedes izveštava da vetrobran koji nije pravilno spojen sa GLC 300 može uticati i na sigurnost u slučaju sudara. To je zato što prednji vazdušni jastuci možda neće biti podržani od strane vetrobrana kako je predviđeno ako ispadne, povećavajući rizik od povreda.

Kao rezultat, Mercedes planira da počne da kontaktira vlasnike pogođenih GLC 300 modela 2. januara. Zamoliće ih da vrate svoj SUV u obližnji salon, gde će se zameniti relevantni prozori. Dodaje se da je izmena napravljena u proizvodnom procesu dobavljača kako bi se osiguralo da se takva greška ne ponovi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group