Mercedes koristi poseban simulator za kreiranje One hiperautomobila

Mercedes-AMG One se već dugo najavljuje i iako isporuke kupaca počinju najranije sledeće godine, nemački proizvođač automobila i dalje naporno radi na razvoju i usavršavanju hiper automobila koji će ići na F1 pogon.

Pored testiranja potpuno funkcionalnih prototipova na putu i ​​na stazi, Mercedes-AMG koristi izuzetno napredni simulator za pomoć u razvoju hiper automobila.

Ovaj simulator se sastoji od kokpita Mercedes-AMG One modela i 4K ekrana, širine 9 metara, koji može da preslika stvarnu vožnju u gradovima, autoputevima i na trkalištu, posebno na Nurburgring stazi.

Tokom nedavnog testa, trkač  Maro Engel uskočio je u simulator i provozao nekoliko krugova oko Nurburgringa. On je odmah izdvojio izvanredne performanse automobila i rekao da je zapanjen koliko je brz ovaj auto.

Mercedes-AMG je prvi put predstavio svoj hiper automobil 2017. godine, ali projekat je odložen zbog poteškoća povezanih sa pogonskim sklopom. Međutim, uz pomoć simulator testiranja, kompanija je pre nekoliko meseci najavila da će uskoro započeti testiranje automobila na Nurburgringu.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group