Mercedes koji može svakoga učiniti ljubomornim

Više slika

Više slika

Mercedes je jasno dao do znanja da model GT nije zamena za SLS i pošto pripada nižem segmentu, ovaj prekinuti niz superautomobila je ostavljen bez svog naslednika...

Ali, i dalje postoji nekoliko predivnih primeraka na tržištu polovnih automobila, dok se ni jedan od njih ne ističe bolje od 2014 Black Series, verziju za koju se govori da je poslednja ikada napravljena.

Black Series verzija SLS modela je olakšana za 70 kg i bila je jaća za oko 60 ks, kompletirajući sprint od 0 do 100 km/h za samo 3,6 sekundi, pre nego što dostigne maksimalnih 315 km/h. Dodatna snaga je došla putem montiranja specijalno modifikovane osovine, titanijumskog izduvnog sistema i revidiranja same šasijske geometrije, između ostalog.

Pored dodatne konjaže, SLS AMG Black Series takođe ima dosta koristi i od dijete, koja uključuje obilje delova od ugljeničnih vlakana i odricanje od nekoliko sadržaja poput navigacionog i informativno zabavnog sistema.

Postavljen na RMSothebys aukciji u Parizu, zakazanoj za 8 februar sledeće godine, tokom Retromobile Week događaja, ovaj automobil u boji Solar Beam Yellow je imao samo jednog vlasnika i na njegovom odometru stoji 9.350 pređenih kilometara. Aukcijska kuća nije javno potvrdila cenu ovog modela, ali RMSothebys obično ide na 500.000 plus, ili duplo od inicijalne cene od 275.000 $.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group