Mercedes i Bosh kreiraju novi sistem automatskog parkiranja

Nakon što je kompanija Bosh sarađivala sa Fordom u kreaciji autonomnog sistema za parking, sada je na red došla i kompanija Mercedes-Benz...

Mercedes će testirati ovaj sistem automatskog parkiranja vozila (AVP) na glavnom aerodromu u Štutgartu.Test će se sprovesti u aerodromskoj parking garaži P6 i uključiće modele Mercedes-Benz S-klase opremljene dostupnim sistemom „Intelligent Park Pilot“.

Cilj je da se testira kako karakteristike parkiranja S-klase komuniciraju sa inteligentnom Bosch infrastrukturom i APCOA FLOV - digitalnom platformom koaj je instalirana u garaži i koja komunicira sa vozilom.

Mercedesov inteligentni auto-pilot za S-klasu radi zajedno sa AVP tehnologijom, čineći ga prvim serijskim vozilom ove vrste i pružajući mu mogućnost parkiranja bez vozača.

 „Automatizovano parkiranje automobila službeno poboljšava udobnost i sigurnost naših putnika i štedi im vreme, posebno kada su u žurbi i kada samo žele brzo da ostave automobil na aerodromu“, rekao je portparol uprave za Flughafen Stuttgart, Valter Šofer.

Videćemo kako će ovo testiranje proći i kakako će se Mercedes vozila snaći bez vozača za volanom.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group