Mercedes-Benz SLK55 AMG - Ultimativni predstavnik SLK generacije

Model Mercedes-Benz SLK55 AMG za nemačkog proizvođača nije predstavljao preveliki uspeh prilikom lansiranja, ali kada ovu mašinu pogledamo sa današnje tačke, ona je bez premca nešto veoma posebno u svetu atumobilizma...

Pre svega, SLK55 AMG je stigao kao kompakt kabriolet koji ne poseduje turbo četvorocilindrični motor, kao što bismo to mogli očekivati da je kreiran danas, već masivni 5,4 litara veliki V8 sa unutrašnjim sagorevanjem.

U fabričkom izdanju, ovaj motor je bio dobar za 355 ks i gotovo 510 ks, a dolazio je uparen sa sedmostepenim automatskim prenosom koji je pokretao zadnje točkove. Naravno, A45 S posdeduje više snage iz dvolitarskog turbo agregata, ali ni jedan moderan Mercedes ne može da se meri po pitanju zvuka sa ovom SLK55 varijantom.

Eksterije ovog automobila obeležava predivna Iridium Silver Metallic boja, koja se uklapa sa osamnaestoinčnim višekrakim AMG točkovima koji mere 225/40 napred i 245/35 pozadi, opremljenih Continental ExtremeContact DWS 06 gumama.

Kako bi pružili ovom SLK55 modelu mogućnost da se izbori sa velikom V8 jedinicom, inžinjeri AMG brenda potpuno su mofikovali njegovo vešanje i opremili ga moćnijim kočnicama. U putničkoj kabini mogu biti viđena potpuno crna sedišta sa sivim slovima. Ostale enterijerne karakteristike uključuju automatsku dvozonsku kontrolu klime, kontrolu krstaranja, fabrički CD plejer, disk čardžer sa šest mesta montiran u kaseti, Herman Kardon audio sistem i ugrađenu navigaciju.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group