Mercedes-AMG se pozdravlja od G65 sa finalnom verzijom


Dok se bavi razvojem svojih novih modela G-Class, Mercedes je odlučio da počne polako da se pozdravlja sa svojim trenutnim modelima...

Ovoga puta, predstavljeno je specijalno, finalno izdanje G65 AMG edicije. Mercedes-AMG G65 Final Edition, kako kažu iz ovog sjajnog brenda, predstavlja „oličenje uspešne priče o najmoćnijem serijski proizvedenom off-roader modelu čitavog sveta“. Samo šezdeset pet modela će biti proizvedeno za čitav svet, a cena svakog od njih počeće od 310.233 evra u Nemačkoj, odnosno 365.213 dolara.

U svom srcu, ovaj neustrašvi automobil poseduje 6.0 litarski V12 motor, sa twin turbo punjačima i multi-spark startovanjem, što mu daje 621 konjsku snagu i 1.000 Nm obrtnog momenta. Ovu izlaznu snagu, motor prenosi na sva četiri točka uz pomoć sedmostepenog automatskog prenosa sa dva kvačila. Za ubrzanje do sto kilometara na sat potrebno mu je samo 5.3 sekunde, dok mu je maksimalna brzina elektronski ograničena na 230 kilometara na čas.


Njegov neodoljivi sportski izgled akcentovan je mat bronzanim elementima koji krase njegovo telo, a mogu biti viđeni u okruženju rešetke, štitnicima šasije, retrovizorima i na njegovim točkovima od 21 inča. Pored toga, ovaj V12 SUV model ima AMG Sport detalje na svojim stranama, srebrne čeljusti kočnica, mat crne elemente i izduve, kao i crni eksterijer visokog sjaja sa zaštitnim akcentima.

Naravno, kao što to obično i biva, slična tema nastavljena je u unutrašnjosti vozačke kabine, gde dizajn sa crnom napa kožom, šavovima i karbonskim detaljima može biti viđen u svojoj najboljoj verziji. Dizajneri Mercedes-AMG odseka dodali su ovom modelu i patosnice sa kožnim ivicama, kao i Edition natpis na ručkama.

Ako se Mercedes kompanija na ovaj način bude opraštala od svih svojih „zastarelih“ modela, jedno je sigurno – ljubitelji sveta automobilizma definitivno će biti jako srećni i tužni u isto vreme.


N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group