Mercedes-AMG Project One dobija gotovo 700 kg potiska

Više slika

Više slika

Mercedes-AMG sugeriše da Project One model brenda može da stvori gotovo 700 kg potiska, što je više od bilo kog ulično legalnog automobila ove kompanije...

Tokom poslednjih razgovora sa medijima, direktor kompanije Mercedes AMG, Tobias Moers, izjavio je da će vrhunac snage potiska njihovog najnovijeg hiperautomobila iznositi gotovo polovinu njegove ukupne kileže. Kada uzmemo u obzir težinu automobila koja se nalazi negde između 1.300 i 1.400 kilograma, ova izjava dovodi do zaključka da će na automobil uticati sila između 650 i 700 kg.

Kada sve ovo svedemo na matematičkom nivou, čisto radi poređenja, vredi napomenuti da, trkački orijentisani McLaren P1 GTR model poseduje silu potiska od 660 kilograma, pri brzini od 250 km/h. Za razliku od britanskog superautomobila, Project One ne poseduje bilo kakve divlje aplikacije u vidu ogromnih repnih stabilizatora ili splitera.

Kada Mercedes Project One stigne na tržište, definitivno neće voditi u trci najvećih mogućih stabilizacionih karakteristika i sila potiska, jer je, na primer, iz kompanije McLaren već potvrđeno da će njihov model McLaren Senna posedovati 800 kilograma pritiska na karoseriji.

Ispod haube prelepog Mercedes-AMG Project One nalazi se hibridni pogonski sklop, sa V6 motorom zapremine 1,6 litara, dobijenog iz bolida kompanije koji se takmiči u Formula 1 šampionatu. Ovaj automobil je dizajniran kako bi isporučio najbolje moguće performanse na ulici, sa preko 1.000 ks i 1.100 ks na trapu.

Ukoliko nemački proizvođač automobila odluči da svoju novu zver odvede na Nirnburgring i pokuša da obori nekoliko rekorda velikana autoindustrije, onda će morati da bude spreman u svakom smislu, kako bi mogao da se upusti u trku sa vremenom kruga modela Porsche 911 GT2 RS koje iznosi 6 minuta i 47 sekundi.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group