Mercedes-AMG GLC63 S kupe kao najbrži terenac Sachsenring staze

Sudeći prema prethodnim izveštajima, Mercedes-AMG želi da njegov GLC63 postavi novi rekord za terenska vozila na Nirnburgringu...

Pre toga, ovaj blizanac pomenutog modela u kupe varijanti ukrao je svu pažnju savršenom predstavom na Sachsenring stazi. U videu koji je podelila AutoBild ekipa, možemo videti kupe terenac kako kompletira stazu  od 3,8 kilometara za samo 1:37:89. Kao rezultat, ovaj model svrgnuo je sa trona drugog nosioca najbžeg kruga, model Porsche Cayenne Turbo S, za gotovo čitav sekund, približivši se dobro vremenu koje drži C63 Coupe.

Ovo možda nije brzo kao što može Porsche 911 GT2 RS, ali je Mercedes-AMG GLC63 S Coupe i dalje može da ubrza do stotke iz mesta za samo 3,8 sekundi iz stanja mirovanja, dok konačno ne ubrza do maksimalnih, elektronski limitiranih 250 km/h. Ova snaga i performanse, ovako glomaznog i velikog automobila, omogućene su njegovim četvorolitarskim V8 motorom sa dva turbo punjenja, dobrim za 510 ks i 700 Nm obrtnog momenta, a kao što znamo poslednja cifra je, naravno uz dobru konjažu, presudna kada su u putanju teški terenci.

Pored ovog veoma moćnog motora, AMG GLC63 poseduje još nekoliko dodatnih poboljšanja, za razliku od regularnih modela, uključujući daleko nabudženiji eksterijer, redizajniranu i modifikovanu putničku kabinu, zajedno sa usavšrenom mehanikom. Ovaj model takođe dolazi i sa Race vozačkim modom radi boljih performansi na trkačkoj stazi, a on konfiguriše sve parametre kako bi na tlo preneo samo vrhunske karakteristike.

Sva ova brutalna snaga i prelepi dizajn imaju svoju cenu, koja iznosi ogromnih 95.140 evra u Nemačkoj, što je otprilike ista suma novca koju  je potrebno izdvojiti za novi Porsche 911 Carrera automobil. Svakako da ovaj ultimativni četvorotočkaš ima dovoljno potencijala kako bi se uhvatio ukoštac sa terenskim aktivnostima, ali videti ga na trkačkoj stazi kako leti u krivinama kao punokrvna sportska mašina, donekle opravdava cenu od koje nas obične smrtnike zaboli glava.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group