Menjač sa Porsche 550 modela Džejmsa Dina prodat za 382.000 dolara

Menjač ikoničnog Porsche 550 modela glumca i velikog obožavaoca automobila, Džejmsa Dina, prodat je na aukciji za neverovatnih 382.000 dolara...

Listovan od strane aukcijske kuće Bring A Trailer pre nekoliko nedelja, deo koji vidite predstavlja originalni segment koji je bio u Dinovom 550 Spyder modelu, poznatijem kao Little Bastard. Ovaj menjač prodat je na postolju sa osovinama, rukavcima osovina, setom doboš kočnica i starterom.

Din je vozio ovaj popularni Porsche model u brdima iznad Los Anđelesa kobnog tridesetog septembra 1955. godine, kada je izgubio svoj život u teškoj saobraćajnoj nesreći i sudaru sa Ford Tudor modelom, putujući na jedan trkački događaj. Ono što je ostalo od 550 Spyder modela prodato je od strane glumčevog osiguravajućeg društva drugom trkaču iz Južne Kalifornije i u jednom momentu menjač je odvojen sa vozila i smešten u skladište, gde je ostao na sigurnom nekoliko decenija. Marta prošle godine, jedan čovek je otkupio ovaj deo automobilske istorije.

Serijski broj menjača potvrđuje da je bio postavljen u Porsche 550 Spyder modelu sa šasijskim brojem 550-0055 i motorom broja 90 059, automobilu koji je bio u vlasništvu Džejmsa Dina, sa adresom njegovog doma u kalifornijskom Šerman Ouksu.

Kako je poznato, Warner Brothers kuća zabranila je Džejmsu Dinu da učestvuje u auto trkama tokom snimanja Giant naslova 1955. godine. Kako se snimanje filma završavalo, on je kupio 550 Spyder model, 21. septembra 1955, a u njemu je nažalost i poginuo svega devet dana kasnije.

Za sada nikome nije jasno šta će čovek sa najboljom ponudom uraditi sa ovim menjačem, ali će on najverovatnije biti postavljen kao poseban eksponat ili biti čuvan kao buduća investicija.

N.Đ.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group