McLaren najavio dolazak V6 hibrinih motora


Popularni kreator superbrzih automobila odlučio je da svoja  buduća vozila unapredi hibridnim agregatima...

Kao što ste i sami verovatno počeli da primećujete, pojava hibridnih i električnih motora postaje sve veća i iako su ovi agregati bili neshvaćeni i neprihvaćeni pre samo nekoliko godina, sada situacija postaje malo drugačija. Zbog nestanka fosilnih goriva i poskupljenja naftnih derivata, auto kompanije tragaju za alternativnim izvorom energije  koji će biti jefitniji, ali i pogodniji za okolinu.

Tako su nastali hibridni i elektro motori koji su neverovatno ekološki i koji pokazuju da postoji svetla tačka u budućnosti auto industrije.

Kompanija McLaren poznata je po svojim snažnim i moćnim motorima koji razvijaju i preko 500 konjskih snaga, a li čak je i McLaren shvatio da mora da se povinuje novim pravilima kako bi ostao u budućnosti. Zato je ova kompanija najavila da će se na novom modelu u 2020. godini, pojaviti i prvi V6 hibridni motor koji će omogućavati neverovatne performanse, ultra smanjenu potrošnju i minimalnu zagađenost.

Ovaj hibridni motor posedovaće benzinski motor sa turbopunjačem, koji će biti uparen sa manjim električnim agregatom koji će služiti kada se maksimalna snaga vozila ne korsiti. To znači da će tokom gradske i lagane vožnje pretežno raditi električni agregat koji neće zagađivati okolinu i koji će biti vrlo ekonomičan.

Takođe, iz McLarena kažu da su prvi testovi ovog hibridnog agregata pokazali da će on brzinu od 0 do 100 Km/h postizati za 2.3 sekunde, što je munjevito brzo. Za sada se ne zna koji će to novi model posedovati ovaj novi motor, ali se nadamo da ćemo i to uskoro saznati.

Foto:Carscoops

V.P.

Povezane teme

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group